Monday, May 11, 2015

Top Leaders Circle Red Carpet 2015

Pada 18 April 2015 bertempat di Setia City Convention Centre (SACC) telah berlangsungnya majlis gilang gemilang bagi meraikan penerima tabung kereta, pemenang RM180K achiever dan RM720K achiever di Diamond Night 2015.

Bukan sahaja lampu yang bergemerlapan malah setiap usahawan turut menggayakan dress masing-masing dengan pilihan designer kegemaran. Semua nampak sangat cantik dan jelita pada malam tu. Lebih-lebih lagi TLC Master Trainers yang sememangnya jelita tiap kali majlis syarikat.

 My Luvly & direct mentor Kak Salha Zain sekali pandang macam Dato' Siti Nurhaliza, dua kali pandang confirm la macam Salha Zain kan. Ibu kepada 3 orang anak look gorgeous sangat.

Nak cerita sejarah Kak Salha  macamana start bisnes rasanya lebih kurang dengan yang lain tapi rasanya beliau lagi sedih la. Bayangkan beliau dulu seorang surirumah saving dalam bank masa tu hanya RM14.60, macamana ek beliau boleh berjaya sampai tahap sekarang? Suami dulu tidak support sepenuhnya then dalam masa yang sama pembangkang kuat la tapi disebabkan impian mengatasi segalanya maka beliau bertekad untuk berbisnes. Agaknya kalau beliau tak bertegas untuk berbisnes dulu mesti beliau tak merasai income 6 angka, pakai kereta mewah, pakai designer handbag & dress, melancong hampir ke 40 buah negara, bawak family menunaikan umrah dan digelar Sohonita Icon oleh Kerajaan Malaysia. Kebanyakan daripada kita hanya tahu beliau dah berjaya tapi kesusahan disebaliknya hanya beliau yang tahu. Memang bertuah sangat la Top Leaders Circle mempunyai mentor & sifu yang hebat seperti beliau. Daripada zero to hero. I Follow 500% Kak Salha.




Antara salah seorang TLC Master Trainers, Izyan Liyana. Merupakan ex Engineer di salah sebuah Jabatan Kerajaan dan ibu kepada dua orang anak. Berbisnes dengan suami yang berada nun jauh di utara tanpa pembantu rumah. Nak ikut alasan memang banyak sangat tapi sebab anak-anak menjadi penguat untuk beliau teruskan bisnes dengan Top Leaders Circle.



TLC Master Trainers, Nur Fadzliah.
Merupakan seorang bekas pensyarah di salah sebuah universiti di Terengganu. Sebelum berbisnes jatuh cinta dengan produk dahulu disebabkan produk hebat, dah alang-alang pakai terus buat bisnes je la. Beliau mengidap slip dics yang sangat kritikal selepas terlibat dengan kemalangan jalanraya di mana terpaksa pakai support untuk menampung leher & kepala. Tetapi after berjumpa dengan Premium Beautiful beliau dah boleh bergiat aktif seperti insan lain. Beliau merupakan salah seorang speaker pada malam itu. Cayalah Nur!!!



TLC Master Trainers seterusnya, Salleha Roslan. Ibu kepada 3 orang anak ni takde istilah penat. Ke mana sahaja anak-anak sentiasa bersama. Takde alasan anak untuk berbisnes.Baru sahaja mengeluarkan kereta mewah, from Perodua Alza to Mercedes C-Class.



Dah macam Fast and Furious 4 dah kan.....
I follow 500%
Nak berjaya follow orang yang dah berjaya

OOTD dress and shawl by Own Collection
Make Up by Shu Uemura


With my multimillionaire Mentor & Sifu
Top Leaders Circle disokong kuat oleh beliau. Dulunya orang biasa-biasa, seorang jurutera tapi ambil keputusan untuk buat bisnes secara full time. Dah hampir 11 tahun berbisnes takde kenal erti putus asa untuk lahirkan ramai lagi jutawan seperti beliau. Walaupun permulaan hanya mendapat RM90 keuntungan but kalau beliau putus asa masa tu mesti takkan dapat bergelar Multimillionaire kan.
Mentor TLC adalah lambang masa depan kami. Just follow gerak kerja mereka insyaallah kejayaan menanti. Jangan sesekali cepat berputus asa selagi kejayaan belum capai.
Walaupun mereka dah bertahun berbisnes namun takde kenal putus asa, why? kerana makin lama makin seronok berbisnes.

With Ismalina, salah seorang TLC members. Baru sahaja berhenti kerja as Chartered Accountant di salah sebuah syarikat terkemuka di ibu kota. Walaupun gaji dah mencecah RM8k sebulan di syarikat beliau, namun tiada kebebasan masa. Masa untuk anak dan keluarga banyak dihabiskan di pejabat.



With Kak Lyn, bukan calang-calang orang ni. CEO salah sebuah syarikat pembuatan yang terkemuka di Malaysia. Wowwww CEO yang income dah besar pun join bisnes with TLC. Why? cause Kak Lyn kata dia happy dan mempunyai masa ngan family bila berbisnes dengan TLC.


With Faridah, adik comel ni dah turun 20kg hasil pemakaian Premium Beautiful yang konsistan kalau dulu memang bambam sangat la. hehehe sorry but now nak pakai dress pun dah confident.

With Kak Dyna, walaupun jauh nun di Melaka tapi bukan alasan untuk menimba ilmu dan mencapai kejayaan



With Jaja, dulu seorang Chartered Accountant jugak but now full time business with TLC. Mempunyai 2 orang anak dan sendiri uruskan anak-anak tanpa maid.


TLC mempunyai pelbagai latarbelakang dan pekerjaan. Dari suri rumah sampai la ke pangkat yang tertinggi so tak kira la apa pun pekerjaan anda semua layak untuk menyertai TLC. Bujang @ berkahwin dan mempunyai anak pun takde masalah. Kami semua takde background dalam bisnes but alhamdulillah dengan TLC kami dilatih dan diberi tunjuk ajar sehingga boleh berdiri dengan kaki sendiri. Bestnya bisnes bersama TLC juga kami mempunyai mentor-mentor yang telah terbukti berjaya, so kami follow je la tiap tindakan mentor-mentor yang dah berjaya.
Kalau Top Mentor kami dah jutawan? kalau follow every single step yang mentor yang dah bergelar jutawan tunjukkan mesti la kita pun menjadi jutawan.

Bak kata pepatah berkawan dengan orang yang menjual perfume secara tak langsung kita pun wangi. So kalau bermentorkan jutawan dalam bidang yang sama kita pun akan menjadi jutawan.
Insyaallah dengan usaha yang berterusan, doa dan tawakal semua menjadi kenyataan.

Berminat menjadi usahawan bersama TLC. Hubungi je aida.

Xoxo,
Aida Rashid
013-9500953



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...