Wednesday, February 11, 2015

Cara Berniaga dengan Top Leaders Circle

Kalau nak jadi seorang doktor, engineer mahupun apa saje yang kita inginkan habis je SPM mesti kita sambung study kan. Tak kira la bidang apa pun. Begitu la jugak bab berniaga, takkan nak berniaga buat je la.... tanpa rujuk atau lihat mana-mana maklumat. Ramai yang rujuk aida after aida share tentang cara berniaga Rasulullah. Actually apa pun bisnes yang kita nak buat mesti kena ada ilmu.

Macamtu la juga aida, walaupun sekarang sedang bekerja but dalam masa sama aida pun berniaga. Tapi nak berniaga pun kalau takde ilmu susah jugak kan. Macamana nak pasarkan produk, apa nak kena buat, dan macam-macam la. Why kena cari ilmu cause aida nak bisnes yang aida buat kekal sampai bila-bila, bukan separuh jalan. 

Alhamdulillah syukur cause aida ditemukan dengan Top Leaders Circle (TLC) di mana ia salah satu organisasi yang membantu usahawan-usahawan baru yang nak mula berniaga. Zero dalam berniaga bukan bermakna anda tidak boleh berniaga. Hendak atau tidak sahaja. That's why kadang-kadang bila tengok TLcians suka sangat hadir majlis ilmu why? cause kami tahu banyak benda yang kami perlu tingkatkan, ilmu tak pernah habis untuk dituntut...right?

But tiada paksaan untuk menimba ilmu, kalau nak pergi ke majlis ilmu kalau tak duk je la umah. Tapi tak syok kot... for me kalau tak hadir majlis ilmu tu rasa macam satu kerugian yang amat besar. Ilmu bisnes mesti la kita menuntut dengan orang yang berbisnes jugak. 

Tak perlu nak bercerita lebih-lebih bab ilmu ni, masing-masing pun tau kan kepentingan majlis ilmu.
Ilmu dan pengalaman berniaga sangat berharga for me. Paling best tak perlu bayar kot untuk mendapatkan ilmu kalau nak bandingkan sesetengah ilmu berniaga tu perlu bayar beribu-ribu pun ada. But as TLC protoge rasa bertuah cause kami hanya mendapatkan ilmu secara percuma.

Corat-coret majlis ilmu sepanjang minggu lepas.....







Lagi best ilmu yang ada kat TLC takkan dapat kat luar sana.

Online + Offline bergabung untuk menghasilkan result yang melambung. Alhamdulillah.....

INSYAALLAH kejayaan menanti!!!




Xoxo,


Aida Rashid
013-9500953

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...