Tuesday, December 9, 2014

Waist Training Zumba

Baru-baru ni bertempat di Top Leaders Circle Centre telah diadakan Zumba di mana kebanyakan peserta adalah daripada TLCians sendiri. Hahaha memang diluar jangkaan betul sambutan. Maklumla masing-masing bukan pernah berzumba, sekali dah zumba gian plak.

Lagi best kali ni kami berzumba sambil memakai waist nipper, tu juga adalah salah satu untuk waist training. Kalau kat oversea memang dah glamor pasal waist training cuma kat Malaysia masih belum mendapat sambutan hangat lagi.

Rupanya best berzumba dengan waist nipper ni, disamping membentuk pinggang after zumba takde sakit-sakit badan. Biasanya kalau aida lama tak bersenam atau melakukakan aktiviti-aktiviti bersukan ni esoknya confirm sakit satu badan. But kali ni sangat berbeza semua takde masalah sakit badan.
 

Yang belum mengenali Zumba jom kita baca sikit info tentang zumba.
 
Apa dia Zumba?
Zumba merupakan kombinasi elemen tarian dan aerobik yang mulanya diasaskan oleh seorang choreography pada tahun 1990-an sebagai program kecergasan di Colombia dan dari itu, Zumba telah menjadi popular. 

Dance workout
 Tarian kecergasan Zumba ini memberi kelebihan kepada kecergasan dan kesihatan anda juga disamping mengikut rentak gabungan salsa, mambo, hiphop, latin dan sebagainya. 

Bakar kalori
Jangan tak percaya, satu sesi Zumba boleh membuatkan anda membakar 500 – 1000 kalori pada satu satu masa(45-60min). Sangat baik jika diamalkan oleh orang yang banyak lemak diluar sana.  

HIIT?
Zumba sesuai diamalkan untuk ‘interval training’ bagi membakar lebih kalori dan meningkatkan endurance (ketahanan fizikal)    

Mood down? 
Jgn risau, anda boleh berhibur, dan bersosial bersama rakan rakan lain dengan cara yang lebih ‘enjoy’ dan santai. 

Seronok tak? 
Zumba adalah salah satu cara yang menyeronokkan untuk exercise, mungkin bagi sesetengah orang, ia lebih seronok daripada usual workouts. Taklah anda setiap masa buat workouts yang sama dan membosankan itu.   

Seksi! 
Pergerakan dance Zumba workout itu memang seksi dan membuat wanita-wanita berasa cantik dan menarik. Goyang gitu.  

Senaman kardio
 Tambahan lagi, intensity tinggi dan rendah yang diselang-selikan dalam senaman Zumba ini seolah olah memberi anda latihan kecergasan yang lengkap, juga satu latihan cardiovascular yang baik.
 
Kuatkan abs dan pinggang! 
Menari ala-ala latin ini memang sering melibatkan pergerakan “gelek-gelek” pinggang yang secara tak langsung kuatkan bahagian core (abs, oblique anda.

 Lagi excited la geng-geng TLCians nak berzumba pasni.
Jom layan gambar-gambar TLCians sepanjang kelas pertama Zumba.




Posing dah macam ala-ala model gitu!!! Wowwww terbaik la TLCians...
 
 Ala-ala power rangers!!!

 Follow Kim K untuk dapatkan bentuk pinggang yang menarik!!! Ouuuch....

 
 So yang berminat boleh hubungi aida 013-9500953 untuk book tempat ye.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...