Wednesday, December 10, 2014

Premium Beautiful untuk Ibu Berpantang

Ramai kebanyakan wanita yang akan bersalin mula mencari produk yang sesuai untuk digunakan semasa berpantang. Kebanyakan mereka akan search encik google ataupun bertanyakan pendapat pada kenalan yang pernah hamil. Walaupun aida tak pernah mengalami situasi begini namun aida mempunyai ramai kenalan yang menghadapi masalah tiap kali nak berpantang terutama bila nak berpantang sendiri.

Seperti yang kita semua tahu kebanyakan wanita yang berpantang akan mengenakan bengkung kerana untuk mendapatkan balik bentuk badan asal. Tapi kebanyakan wanita apabila masuk kelahiran anak yang ketiga rata-rata menyatakan bahawa sukar untuk mendapatkan kembali bentuk badan walaupun menggunakan cara yang sama seperti berpantang anak sebelumnya. 


Tapi betul memang susah nak dapat bentuk badan asal kerana mungkin faktor umur & perubahan hormon dalam badan. Tapi kalau kita pikir pun pakai bengkung hanya dalam pantang, pastu biar je badan berlemak. Pastu nak bentuk badan cantik balik memang susah la kan. 

Berpantang cara tradisional @ moden masing-masing ade kelebihan tersendiri. Begitu juga dengan bengkung, masing-masing ada kelebihan. Ramai yang bagitau bengkung tradisional leceh tapi ramai jugak yang menyukainya right? Bengkung tradisional sangat sesuai bila berpantang dengan family means ada yang akan bantu untuk lilitkan bengkung. Kebanyakan yang bagitau leceh tu maybe sebab berpantang sendiri.

Kat sini aida hanya nak bagi share kenapa Premium Beautiful sesuai untuk  ibu berpantang  based on my friends yang dah bersalin.

Kenapa Premium Beautiful???

# membantu mengeluarkan angin dalam badan.
# mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa proses bersalin
# menarik dan merapatkan semula tulang pinggul mengembang semasa proses bersalin
# menyegarkan badan yang lesu & letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
# mengeluarkan darah nifas yang beku & berketul-ketul dengan lancar
# mengeluarkan segala sisa kotoran & air bisa dari rahim (menggantikan proses bertangas)
# menyokong rahim daripada jatuh
# menyihatkan rahim & memberikan persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen & progestron)
# menghilangkan strechmark akibat mengandung & menggaru perut semasa mengandung
# menghangatkan dalam badan & tidak perlu menggunakan bahan-bahan seperti param & pilis
# melancarkan proses pembuangan air besar (mengurangkan masalah sembelit)
# meningkatkan & melancarkan kuantiti pengeluaran susu badan
# merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar rahim
# menaikkan metabolisma badan & membantu mengurangkan berat badan dengan cepat.
# membentuk semula pinggul, payudara & postur badan yang menarik.


Biasanya yang nak pakai waktu pantang memang dari awal kehamilan dah standby Premium Beautiful but don't worry jika anda tergolong dalam golongan yang kurang berkemampuan.

Bagi yang sedang hamil anda mesti tau bila tarikh due anda kan? so backward kan tarikh tersebut so anda boleh mula simpan duit (buat tabungan) untuk dapatkan set Premium Beautiful but if Premium Beautiful tengah ada rebat masa anda pregnant please securekan dulu your set Premium Beautiful.

Waktu sesuai nak ukur?
Waktu yang paling sesuai untuk ukur adalah semasa kandungan anda berumur 6-7 bulan @ 7 hari selepas bersalin.

Waktu sesuai nak pakai?
Normal birth - seawal 7 hari, tapi ada yang 3 hari dah pakai. Depends keadaan luka
Ceasarean - Selepas 2 minggu

Kenapa Premium Beautiful paling sesuai untuk wanita selepas bersalin?
> waktu paling cepat untuk turunkan 'baby fat' ialah 30 hari selepas bersalin
> kecutkan & tetapkan kedudukan rahim (tidak menekan peranakan)
>  FIR berfungsi sebagai efek bertangas
> mengelakkan bengkak susu
> memendekkan waktu nifas & keluarkan air bisa

Premium Beautiful VS Bengkung Tradisional
- Lebih mudah, kesan lebih kurang sama
- Boleh digunakan seiring, ikut kesesuaian
- PB lebih mudah untuk yang berpantang sendiri
- PB sebagai complement yang boleh digunakan walaupun selepas habis pantang
- membantu baby yang ada masalah jaundice
- paling penting PB value for money (waktu anak dara, dalam pantang & selepas pantang still boleh pakai. Paling best sampai bila-bila boleh pakai)

Antara testimoni yang memakai Premium Beautiful sewaktu berpantang.










For free fitting & consultation

PM/whatsapp Aida 

013-9500953















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...