Wednesday, July 23, 2014

Shopping Raya 2014 di Butik Minaz

Perkara yang selalu wanita buat bila menjelang raya adalah bershopping, sama juga la ngan aida. Baju memang dah banyak tapi bukan untuk raya, hahaha boleh gitu. Actually kain dah lama hantar kat toiler untuk pakai pergi keje tapi bulan puasa baru siap. So tu tak dikira baju raya la kan. Mula-mula ok la pakai raya tapi bila tengok balik nampak memang untuk keje sebab simple sangat. So setengahnya dah pakai masa bulan puasa ni. Over kan.....hahahaha alasan semua tu. 

Tapi korang sendiri tau la kan sekarang ni banyak sangat fesyen yang cantik-cantik mau tak teruja nak pakai. Aida rasa korang sendiri kalau tengok pun mesti gilers ok. Sama la jugak apa yang berlaku pada aida. Baru-baru ni seperti biasa bila selesai semua urusan bisnes terpikir nak cari baju raya. Before tu member dah bercerita pasal baju kat Butik Minaz, tapi memang tak pernah pergi pun. Rupa-rupanya butik tu selalu aida lalu kot bila pergi ke Bangi.

Ya Allah macamna boleh tak perasan. So pergi la aida ke Butik Minaz tu, before tu dah tengok IG jugak. Ok why baru sekarang tau pasal butik ni. Hahaha ketinggalan la aida ni...
Dress ngan baju raya not bad cantik & warna yang ada pun memang menarik perhatian. 

Tapi yang geram sangat tiap kali pakai je elok terletak kat badan. Ya Allah apakah ini???
Kalau dulu jenuh kot pakai je gelebeh sana, gelebeh sini, nampak sekeping je. Ni memang sah penangan Premium Beautiful sama. Sebab tu pakai apa pun semua cantik di badan. So apa lagi semua yang ade aida cuba. Giler tak aida.....sampai rasa penatnya nak try semua baju.

Tapi kalau tak cuba tak puas hati, tu la perempuan. Tapi lagi geram bila pakai je cantik, pakai je cantik. Stress ok!!! Hahaha, kebetulan masa kitaorang pergi plak fitting room full so cari port baik punya belakang kat area stor. Hahaha gigih tu nak cuba punya pasal. So berkampung la kat belakang tu sambil cuba sambil tengok cermin.

Perempuan oh perempuan!!!
Sememangnya macamni kejadiannya....
Nasib la adik-adik kat butik tu rajin melayan sampai pukul 7 kot kat sana. hahaha...

 Contoh baju ngan skirt ala-ala tutu ni, tengok macam biasa tapi bila pakai mak aiii cantik jugak.

Ni pun cantik, tengok dalam gambar biasa je tapi kat luar dengan detailing manik kat lengan. Macam baju nak tunang pun ade.

Design baju macamni pun nampak cantik kan, tapi serius cakap korang memang kena try. Tak boleh ambik je saiz tanpa cuba dulu. Sebab ramai yang cakap selama ni pakai M tapi bila try tak muat so kena ambik L.

Ya Allah dah meroyan duk kat Butik Minaz ni tak tau mana nak pilih. Memang banyak yang dicuba.

Ni antara koleksi yang ada kat Butik Minaz.
Better korang sendiri tengok & cuba pada badan sendiri ye.

Dress Prada Elsa - Champagne

Sequin Marissa - Black

 Kurung Prada Selina - Tiffany Blue

 Kurung Prada Bella - Dusty Pink & Champagne Prada

 Kurung Prada Aleesha - Butter Yellow

 Kurung Lacey Najlaa 2.0 - Soft Yellow

 Dress Lacey Ayra 2.0 - Emerald Green

 Kurung Lacey Natasha - Champagne

 Suggestion aida kalau nak beli better try dulu jangan sebarang beli, apa yang kita try yang tu kita beli cause ada kes try saiz sama bila dapat try lagi cutting dah lain.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...