Monday, May 26, 2014

Underwater World Langkawi

Khamis lepas aida ke Langkawi atas urusan kerja, normally balik KL flight aida petang tapi kemungkinan haritu flight penuh plak so terpaksa la balik flight malam.

Kerja petang dah habis so sementara nak tunggu flight malam sempat la berjalan-jalan ke Underwater World dulu. Dah hampir setahun lebih ulang alik ke Langkawi tapi memang tak pernah la gy mana-mana tempat menarik kat Langkawi tu. So jakun sikit la bila masuk dalam Underwater World tu. Mula-mula nak masuk pun dah jakun, hahaha aida masuk berdua ngan my consultant. Rupanya dia pun tak pernah masuk padahal memang duduk Langkawi dah.

Masuk je tengok harga tiket RM30 untuk dewasa, RM20 untuk kanak-kanak. Nak bayar tiket sekali orang yang jaga kaunter tanya kerja government ke? oh ade diskaun ye, so dapat la RM48 untuk 2 orang means seorang RM24. Tapi bestnya kebetulan kami masuk takde orang sebab hari keje kan bukan hujung minggu. Kalau tak mau beratur panjang. 

Underwater World Langkawi ni memang sesuai sangat la untuk kanak-kanak tapi dewasa pun sesuai, hahaha macam aida la masuk je dah jadi macam budak kecik plak. Tapi betul kalau korang masuk mesti teruja tengok haiwan tu semua terutama haiwan kat dasar laut.......

Jom layan gambar-gambar aida & haiwan kat Underwater World. Tapi just guna Iphone 5S but quality still ok!!!


































 Kalau tengok pelbagai jenis haiwan dan ikan dapat kita tengok. So memang sesuai sangat untuk bawak anak-anak ke sana tambah plak ni nak cuti sekolah kan. So antara tempat pilihan adalah Underwater World Langkawi.

 

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...