Thursday, May 29, 2014

Masalah lutut berbunyi @ BB Plus Collagen

 Bila umur makin meningkat biasa la kita akan mengalami masalah sakit lutut, walaupun aida takde la berumur sangat tapi aida mengalami masalah lutut yang bila dibengkokkan akan bunyi 'ktak'...... masalah ni memang dah lama aida alami. Tapi buat biasa je sebab tak sakit kan. Maybe kesan lama masa zaman belajar yang sangat aktif.



Tapi alhamdulillah after aida minum BB Plus Collagen bunyi 'ktak' tu takde lagi. Mula-mula pelik mana hilang plak bunyi tu tapi bila teringat balik pasal BB Plus Collagen ooooo maybe tu la bunyi 'ktak' hilang. Just share with semua sebab kadang-kadang ada yang mencari apa supplement yang sesuai untuk yang ada masalah lutut mahupun sendi.

Aida cerita sikit pasal lutut ni.

Sebenarnya ada 2 jenis rawan pada lutut :

rawan meniskus - penyerap kejutan antara bahagian atas tulang paha (femur) dan tulang besar di bawah kaki (tibia)
rawan artikular - berwarna putih bersinar yang menutupi hujung kebanyakan tulang. Ia memastikan tulang bergeseran tanpa rasa sakit. Tebalnya hanya beberapa milimeter saja. Rawan artikular berfungsi untuk meminimumkan tekanan apabila individu bergerak. Pada masa sama, ia turut berfungsi sebagai penyerap kejutan.

Rawan tidak memiliki bekalan darah (avaskular),sekiranya berlaku kerosakan rawan, ia tidak boleh pulih dengan cepat seperti mana kulit atau otot yang rosak. Selain sifat yang avaskular, rawan artikular juga tiada bekalan saraf (aneural).

Pada permulaan kecederaan pada rawan, anda tidak akan berasa sakit. Namun, apabila kecederaan itu semakin teruk atau rawan mula berlubang, ia akan menjejaskan pergerakan sendi. Sendi juga akan mengalami masalah keradangan dan sakit.

Jika kecederaan itu besar, tulang di bawah rawan akan hilang perlindungan dan menyebabkan geseran. Tanpa rawatan, keadaan inilah pada akhirnya akan menjejaskan sendi.

Di antara simptom kerosakan rawan ialah :

- lutut juga mungkin berbunyi ketika bergerak terutama jika rawan di belakang kepala lutut yang rosak.
- sakit pada sendi
- sendi bengkak
- lutut terkunci (lock knee) - sendi lutut tidak boleh diluruskan


 Nampak tak beza antara tulang rawan yang cedera dan yang masih baik. Biasa la lutut kita ni lama lagi nak pakai kan that's why memang penting kita menjaga lutut kita la.

So aida just nak share ngan korang semua kenapa aida suggest sangat minum BB Plus Collagen ni...


==================================================
Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
==================================================
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

  
======================== 
Mengapa memilih BB Plus?
========================
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 


================================
Bagaimana BB Plus Bertindak?
================================
Mod tiga tindakan:

 
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


====================================================
Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
====================================================
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis. 


 ================================================
Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
================================================
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.



===========================
Dos apakah yang efektif?
===========================
Hanya 1 paket (15g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.


=====================================================
Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan 
ketidakselesaan penyakit sendi?
=====================================================
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.  


Tapi bestnya BB Plus ni bukan sahaja untuk yang mengalami masalah sakit lutut tapi boleh jaga kulit sekali sebab kebanyakan yang minum kulit makin glowing like macam pakai botox dah. 

=================
Ramuan Utama
=================
 Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.

==========================
Kesan Kehilangan Kolagen
==========================
~ Rambut kering & bercabang di hujung
~ Garisan kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, penglihatan kabur
~ Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan
~ Kulit kering, kulit hilang keanjalan, kelihatan lebih tua
~ Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
~ Gusi tidak sihat
~ Garis halus kelihatan pada leher
~ Payudara dan punggung kendur

========================
Keberkesanan BB Plus
========================= 

 BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

7 Hasil Kulit Cantik
1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari


========================
Cara Pengambilan
========================
 
 Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.


 
Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.


 ===================
TESTIMONI
=================== 
----------------------
Testimoni 1
----------------------

Lepas beranak, Nuraz kata dia alahan kulit teruk. Pastu dia start amalkan BBplus. Gambo tudom oren tu lepas beberapa bulan dia mkn.... dah nampak beza sikit kan.... idokla kusam sgt dah mcm gambo tudom puteh tu (matikla aku carots muka client aku kusam nko... haha...) - See more at: http://makcikrehan.blogspot.com/2014/01/macitreview-bb-plus-collagen.html#sthash.Q89lChBr.dpuf
Selepas bersalin Kak Nur ni mengalami alahan kulit yang teruk. Pastu dia start amalkan minum BB Plus Collagen. 
Gambar tudung oren tu dah beberapa bulan dia minum, dah nampak sikit bezakan. Takde la muka nampak kusam macam tudung putih tu kan.

 Ni wajah Kak Nur yang terbaru, nampak lain kan.

 ------------------------
Testimoni 2
 ------------------------

 Kesan Kak Dyna minum BB Plus Collagen secara konsistan

----------------------
Testimoni 3
----------------------

---------------------
Testimoni 4
---------------------

---------------------
Testimoni 5
---------------------

====================
Golongan sesuai
====================
Lelaki & perempuan

Sekotak BB Plus Collagen
20 sachet
2 in 1
Kesihatan lutut terjaga & kecantikan pun terserlah

Harga RM180
*special price & gift menanti anda.

Xoxo,
Aida Rashid


 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...