Monday, October 7, 2013

5 Tips Kecantikan Sebelum Tidur

Majoriti wanita mementingkan kecantikan, kat sini aida nak share beberapa tips kecantikan sebelum  tidur kepada korang semua.Tak dinafikan ramai dikalangan wanita pandang perkara ni remeh, ye la dah nak tidur buat apa nak cantik. Tapi bukan bermakna nak tidur kena make up bagai tapi yang penting muka bebas dari make up.

Antara 5 tips kecantikan sebelum masuk tidur adalah :

First, bersihkan pori-pori means muka bebas daripada sebarang alat solek, ini kerana apabila pori-pori tersumbat ia boleh menyebabkan muka berjerawat. Apabila muka berjerawat macam-macam produk la kita cuba untuk menghilangkannya. Silap pakai buruk kesannya.

Kedua, minum air sebelum tidur, perkara ni dah biasa diamalkan. Ini mampu untuk melancarkan pencernaan anda. Tak kurang jugak yang minum collagen sebelum tidur, tapi ni memang elok kerana semasa kita tidur collagen tersebut membantu untuk membina sel-sel yang baru pada kulit kita.

Tips kecantikan yang ketiga adalah pakai baju tidur yang longgar supaya kita dapat bernafas dengan selesa dan dapat tidur dengan nyenyak.

Keempat, memakai pelembab yang bersesuaian means krim malam. Ini supaya ia dapat membantu kulit anda untuk lebih anjal dan berseri pada esoknya.

Lastly, aromaterapi di mana before ia boleh menenangkan kita semasa nak tidur. Contoh kalau kita ke SPA mesti rasa relax dan tenang dengan aromanya.

Di sini saje aida share beberapa tips kecantikan yang boleh korang amalkan sebelum masuk tidur.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...