Friday, April 19, 2013

Sohobiz 2013 Meriah

Alhamdulillah sambutan SOHObiz di Royale Lake Club pada sabtu yang lepas sangat mendapat sambutan ramai walaupun itu adalah julung-julung kali diadakan.


Majoriti tetamu yang hadir sangat berpuas hati dan teruja berjumpa dengan icon-icon yang telah berjaya melalui SOHObiz.
Icon sohonista, Salha Zain dan Jutawan Internet, Dr Irfan Khairi dijemput selaku panel bagi berkongsi tips dan rahsia tentang kejayaan yang telah dicapai hanya melalui online marketing.


Husben Salha sendiri berkongsi macamana dia tak puas hati dengan income yang beliau dapat hanya pakai baju kaftan mengadap laptop tapi setiap bulan income makin banyak daripada suaminya yang setiap hari keluar bekerja, redah jem bagai tapi income macamtu jugak.
Lastly sekarang husben sama-sama berbisnes full time bersama isteri tercinta.
How sweet sangat couple ni.  
  

Manakala Dr Irfan Khairi plak pernah berjinak-jinak dengan berbisnes tapi tak menjadi, why? alasan sebab buat sesuka hati NO Mentor.
Sebab beliau berkongsi, after habis study terus jumpa ngan Dato Fadzilah Kamsah, as mentor beliau untuk tau apa yang beliau nak lakukan. Dato just bgtau buat bisnes. Kalau failed, buat lagi, then terus buat. Bayangkan sampai macamtu, patut la 9/10 daripada rezeki adalah berniaga.

Then aida sendiri dah rasa nikmat 9/10 tu. Alhamdulillah.

Sebab tu la perlu mentor. Bayangkan Dr Irfan zaman belajar dah ade mentor. Kita? 
  
Perkara yang paling penting kalau nak berbisnes adalah perlu ade mentor. Mentor? Apa itu mentor?
Mesti anda pun pernah tengok rancangan realiti tv MENTOR kan? nampak macamana peranan mentor dalam rancangan tersebut. Sama jugak dalam bisnes, mentor adalah orang yang telah lalui segala onak duri liku dalam berbisnes dan online marketing. Jadi bila kita ade mentor senang untuk guide kita mulakan bisnes. Mereka akan tunjukkan jalan yang mudah dan tak perlu lalui perkara-perkara yang pernah mentor kita lalui dulu.
Senangkan? untung tak kalau sesiapa ade mentor?

Macam aida sendiri daripada zero tentang bisnes tapi setelah ade mentor iaitu Salha Zain now berbangga dengan diri sendiri yang mana asalnya buta tentang bisnes but now tidak lagi.


 Majoriti yang datang memang terpukau mendengar setiap patah kata speaker yang berucap. Mana taknya tips yang sememangnya takkan dapat kat mana-mana bila kat Sohobiz anda dapat.


Manakala yang tidak dapat datang plak terasa terkilan sangat, semua mintak diadakan lagi SOHObiz ni setelah terima feedback yang positif & luar biasa daripada kawan-kawan yang datang.

Tips piramid, 9,3,9 dan 9:1 yang dikongsi oleh Dr Irfan Khairi memang wow terbaik.....

Ezyplan & FastTrack Plan dalam sohobiz program tu jugak sangat mengujakan. 
 
Lebih daripada 500 tetamu yang hadir dapat benefitted from attending SOHObiz 2013.

Untuk dapatkan maklumat lanjut tentang SOHObiz ezyplan & FastTrack plan daripada program ni boleh direct PM aida. 


Hujung minggu ni 20-22hb April aida akan berada di Pulau Langkawi, so sesiapa yang berminat nak tau tentang Sohobiz program boleh hello-hello aida ye.



Xoxo,
Aida Rashid
013-9500953



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...