Tuesday, January 8, 2013

Tunjuk Ajarku Sifu

Baca je tajuk macam pernah dengar tapi ni bukan rancangan mentor ye selalu diorang nyanyi tunjuk ajarku sifu....

Ni sifu aida dalam my bisnes iaitu Abang Al-Faath dan Kak Salha Zain. Masa mula-mula nak buat bisnes memang perkara paling utama yang selalu disebut adalah bisnes secara online iaitu melalui facebook dan blog. Hah sudah mana aku reti macamtu. Setakat facebook hidup tak hidup je kalau blog plak, adush langsung tak tau malah takde blog pun. Nak tulis apa once bila dah ade blog? Ada ke masa nak menulis nanti.....

Semua tu berlegar-legar kat kepala, Kak Salha takpe la pandai buat blog pastu facebook sentiasa on je. Tapi aku....huhuhu!!!

 Semua tak pandai tapi memang lagik la sebab bukan biasa ngan online semua tu. Sedangkan nak jadi engineer pun aida kena belajar bertahun-tahun takkan nak bisnes secara online tak perlu belajar......

Pikir secara logik betul la tuh.
Tapi paling best cause my bisnes ni bermentor, means my mentor ada untuk guide macamana aida nak buat bisnes secara online ni.

Macamana nak buat daripada blog yang tidak dikenali jadi orang kenal, daripada orang tak tengok jadi tengok, daripada page yang belakang-belakang jadi page di antara 3 page yang hot. Wow memang tak sangka dan mustahil la.....
Semua perkara tu aku asyik cakap betul ke boleh?

Senang je bak kata Abang Al-Faath kalau nak percaya try buat sepertimana yang my mentor suruh buat, so bila buat makin lama nampak hasil. Mula-mula memang la takde apa-apa pun. But kena ingat konsistan, jangan buat tak buat pastu buat lagi pastu tak buat memang susah nak jadi. Konsistan buat memang dapat hasil.
Sekarang suka sangat bila orang nak kenal my blog. Yup betul apa yang my mentor ajar. So perkara yang sama jugak aida apply supaya my protoge jugak buat. So nanti hasil mesti la sama kan. Kalau dah duplicate bulat-bulat.

Alhamdulillah.....ni antara hasilnya.







Now majority my client from my blog.

If you interested to be my protoge, don't be shy.
Just call me.

Xoxo,
AidaRashid
013-95009553

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...