Monday, January 7, 2013

Dare To Change 2013

Bertempat di GLAM baru-baru ni telah diadakan New Distribution Orientation Session 1  sempena kehadiran rakan kongsi yang baru bertapak di dalam bisnes. Memang bertuah sangat masing-masing ditemukan dengan our group, semua diajar sebab tu takde masalah if you zero in bisnes. Sama macam aida mula-mula bertapak dalam bisnes ni.

Paling best cause bisnes ni hanya melalui Facebook, Blog, Twitter, Instagram dan lain-lain hanya dengan online sahaja. Senangkan hanya online 2-4 jam sehari but monthly korang leh dapat 4, 5 0r 6 figure. Wallah bisnes yang sangat mudah sebab kedai di hujung jari. Korang tak perlu nak susah payah cari tapak or kedai untuk running this bisnes. 

Walaupun zaman dah canggih tapi still ada yang tau tahu menggunakan segala kecanggihan tersebut but don't worry semua akan diajar. Sebab tu setiap step ada kelas khas untuk tunjukkan cara pada korang. So tak pandai takpe lagi senang we olls nak guide korang.

So ni masih awal tahun why not kita buat satu perubahan yang akan membantu mengubah hidup kita akan datang. Hidup kita takkan berubah if bukan kita sendiri yang mengubahnya.
Setiap tahun pelaburan untuk kehidupan kita makin meningkat right? 
So what do you do to solve it.
Just lihat je......Just dengar......or Change!!!

Dare To Change 2013

Sangat bertuah cause we have a great mentor untuk guide we olls capai apa yang dah beliau capai, Kak Salha sentiasa bersama kita orang di kala senang atau susah demi mencapai apa yang diimpikan. Beliau nak semua anak didiknya merasai apa yang dah beliau capai, sama jugak ngan aida. Apa yang my mentor lakukan akan aida apply perkara yang sama pada my protoge. Bayangkan asalnya hanya seorang suri rumah biasa now menjadi wanita hebat yang mampu membantu mengubah hidup kepada 360 darjah. Kalau suri rumah mampu buat takkan kita yang bekerja tak boleh kan?

Tiada yang mustahil nak capai kalau kita betul-betul nak capai, ni adalah Kak Lily one of my idola. Bayangkan Kak Lily ni antara orang yang berpangkat tinggi dalam company. But why she do this bisnes?
Kalau ikutkan kewangan memang takde masalah, apa nak semua dapat but she don't have time to her kids. Korang tau je la once dah pegang jawatan tinggi masa pun sangat terbatas. Bayangkan dia buat bisnes semata-mata nak ada masa ngan anak-anak. Now she got what she want, she has time to her kids. Ohhhh very wonderful bisnes.

Kita yang mencorakkan apa yang kita nak sebenarnya. Orang lain hanya dapat membantu, tapi kalau diri kita sendiri taknak memang takkan ke mana-mana.

Full class masing-masing ambil peluang menimba ilmu yang sememangnya takkan dapat di mana-mana. Ilmu internet, social media marketing.

With my luvly mentor, Kak Salha Zain & my protoge, Ira

With my luvly sis in bisnes, Kak Lily

Di antara my protoge yang hadir, thanks a lot dear.
Kak Ros & Ira
Kak Ros walaupun tengah pregnant tapi bersemangat datang walaupun alahan, tapi tu semua bukan penghalang untuk datang menuntut ilmu.
Ira plak walaupun takde transport tapi demi mencapai impian dan cita-cita yang diinginkan tekad datang.

Sebab tu aida cakap kalau kita nak berjaya tiada alasan sebenarnya, yang membuatkan banyak alasan tu sebab kita malas, tak berani, taknak berubah.
Semua orang sama ada perasaan takut, tapi sampai bila perasaan takut nak menghantui kita.
Kalau 2, 3 tahun lepas kehidupan kita sama je, bayangkan 5 tahun akan datang kalau kita still buat perkara yang sama so takde apa-apa yang akan berubah.

Ya Allah Kau Permudahkanlah perjalanan hambamu ini dan rakan-rakan kongsiku demi mencapai impian dalam mengubah kehidupan ke arah yang lebih baik. Aminnn!!!

Thanks a lot dengan semua yang telah terlibat dalam NDO pada sabtu yang lepas terutama Abang Al-Faath & Kak Salha yang sentiasa berikan yang terbaik pada kami semua.

Xoxo,
AidaRashid
013-9500953

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...