Friday, December 28, 2012

Kenapa Pilih BB Plus Collagen

Ramai yang pening tiap kali nak memilih kolagen.
Aida banyak sangat la kolagen kat pasaran saya sendiri pening mana satu nak beli.
Masing-masing ada kelebihan.
Tak perlu nak pening pikir, apa-apa produk yang kita nak beli mesti nak tengok apa kandungan yang terdapat di dalam kolagen tu, apa kelebihannya then harga mestilah berbaloi dengan produknya.
 
Aida share sikit ngan korang
Kenapa aida Pilih BB Plus Collagen


Kandungan BB Plus Collagen
Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.

Jom kaji sikit apa kelebihan kolagen ikan terhidrolisis ni sebab kolagen ikan lebih baik daripada kolagen lain kerana ia adalah hidupan laut.

  
Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung.

Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit.

Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal.

Ia adalah dari jenis kolagen I.
 (Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi)
 
Berat molikul rendah daripada 1000 adalah  lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000. 

Menyediakan  predigested collagen  telah dicernakan dahulu dan cepat diserap. 


Kolagen ikan  dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini . 

Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro). 
Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan). 

Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk  pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida. 

Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel.. 

Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan. 

Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak . 

Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak  diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga. 

Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi. 


Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit. 

Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan. 

Mempercepatkan proses pemulihan kecederaaan.

Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi. 

Ia boleh membentuk dan menegangkan badan. 

Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan. 

Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku. 


Ia membantu menegang kulit dalam  melambatkan penuaan.

Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan.
 
Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga. 

Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.


Wow hebatkan kolagen ikan terhidrolisis bila kita baca info ni.

Tapi kalau kekurangan kolagen apa plak kesannya?
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit. 
Aida telah minum dan ni antara testimoni aida sendiri, masa tu memang muka aida teruk sangat. Jerawat tak payah nak cakap la.
 Bila tengok sendiri kesannya baru nampak, before ni minum tak ambil gambar. Tp korang pun boleh nampak sendiri warna skin pun lain kan, ni kesan 3 hari pas minum BB Plus Collagen. Makin lama kesan parut pun senang pudar, kalau before ni parut jerawat memang ketara.

Paling penting konsistan minum BB PLus Collagen. Now aida akan konsistan minum selama 44 hari untuk lihat sendiri kesannya. But now pun ada yang dah memuji nampak glowing. YE I LIKE BB PLUS COLLAGEN.

For detail info boleh call aida

Xoxo,
Aidarashid
013-9500953
aimal_13@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...