Friday, December 7, 2012

Kebaikan Pil Maharani

Pil maharani ni aida rasa ramai yang dah tahu tapi maybe ada juga yang 1st time dengar, sebab ramai juga my client bila sebut je maharani "oh my mum ada makan dia bekas merah kan?" your mum? means maharani ni memang dah lama kat Malaysia then memang sudah diakui kehebatannya.


So kita lihat dulu antar kehebatan Pil maharani ni.

# Menambahkan tenaga dan darah
# Menyelaras kitaran haid 
# Mengawal keputihan
# Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid
# Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita
#Menguatkan tenaga dan stamina

Tapi selain tu ada juga my client yang mengadu, aida makan maharani ni boleh turunkan berat badan ke? oh ye ke tak pasti la plak. Tul aida saya makan maharani je sepanjang ni makan macam biasa tapi berat turun. So kira satu kelebihan la tu.

Pil Maharani juga disukai ramai wanita yang sudah berkahwin cause ia salah satu rawatan alternatif bagi mendapatkan anak di mana dengan pemakaian Premium Beautiful bersama pil maharani dapat membantu pasangan untuk hamil. Kos pun tak mahal kalau nak bandingkan dengan rawatan alternatif yang lain.


Selain tu juga ada client aida yang period tak stabil but once ambil pil maharani 1st day period tu, Ya Allah dia kata sampai muntah-muntah. Why?
Darah yang keluar tu memang hitam pekat, pastu bau memang busuk sangat. Tu bermakna darah period yang lama berada dalam rahim keluar, sebab kadang-kadang kita period darah tak keluar dengan lancar. So tu yang boleh menyebabkan pelbagai penyakit.

Soalan yang biasa ditanya.

Apakah ramuan yang terkandung dalam Pil Maharani.
Kombinasi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga, iaitu pati ayam hitam, Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita dan Radix Giycyrrhiza Uralensis.

Apakah kesan Pil Maharani?
Pil Maharani dibuat daripada pelbagai jenis ubat tradisional yang berharga, mempunyai kesan dalam menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid, mengawal keputihan, melegakan tekanan dan kesakitan. Biasanya ia digunakan untuk merawat kelemahan badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya.

Adakah pengambilan Pil Maharani akan menyebabkan badan terlalu panas?
Tidak. Dicadangkan supaya meminum air dengan banyak untuk membantu penyerapan Pil Maharani oleh badan.

Siapakah yang perlu mengambil Pil Maharani?
Lelaki dan wanita turut boleh mengambil.

Bolehkah ibu mengandung mengambil Pil Maharani?
Tidak dicadangkan kerana hormon ibu mengandung tidak stabil dalam tempoh mengandung.

Bolehkah kanak-kanak mengambil Pil Maharani?
Tidak dicadangkan.

Ada beberapa perkara yang perlu diambil perhatian apabila mengambil pil maharani.
 - Ibu mengandung dilarang mengambil. 
- Dilarang mengambil makanan yang mentah dan sejuk dalam tempoh pengambilan ubat. 
- Tidak sesuai diambil ketika selsema. 
- Mereka yang mengalami haid berlebihan harus merujuk kepada doktor.


Harga Pil Maharani : RM65/kotak
Dalam sekotak ada 6 bebola putih (seperti dalam gambar)
Sebiji bebola putih ada 50 biji pil 
Total sekotak ada 300 biji pil

Cara pengambilan:
Depends pada masing-masing
But aida suggest 
1st timer : 15-20 biji
pastu boleh ambil dalam 25 biji sehari.
Minum air dengan banyak tiap kali ambil pil maharani ye.

Untuk keterangan lanjut boleh call aida
013-9500953

XoXo
AidaRashid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...