Friday, December 14, 2012

Kebaikan Celgynic

Bila sebut je Celgynic, apa tu semua orang tak tau kan. Aida pun before ni tak tau but after tau ia boleh turunkan kolestrol terus makan. Aida ni nampak je kurus tapi kolestrol tinggi ok. Jangan ingat orang yang kurus semua sihat, kadang-kadang bila check up baru tau. Korang pun perlu sentiasa check kesihatan diri supaya boleh cegah daripada peringkat awal. So taknak berceloteh panjang, aida share tentang kebaikan atapun khasiat Celgynic ni.


Apa itu Celgynic.
Celgynic merupakan nutrien yang dihasilkan berasaskan sains perubatan zaman moden demi memenuhi keperluan nutrisi badan manusia. Ia adalah makanan kesihatan ideal yang  menggabungkan penggunaan ramuan nutrisi semulajadi yang tanpa sebarang bahan tambahan iaitu kuning telur dan pelbagai herba yang bernilai, pemprosesan menerusi teknologi tinggi, dan penambahan dengan pelbagai jenis nutrien.
 Antaranya kaya dengan kuning telur, asid lemak, pelbagai jenis bahan mineral seperti zink, kalsium, fosforus dan 7 elemen lain yang diperlukan serta bahan aktif. 
Ramuan Celgynic berkesan untuk mencantikkan wajah, anti penuaan dan meningkatkan metabolisme badan.
Apakah itu lesitin yang terkandung dalam Celgynic dan apa kebaikannya?
Nutrien lesitin yang terkandung dalam Celgynic adalah diekstrak daripada kuning telur. Ia merupakan unsur penting dalam pembentukan membran sel badan manusia. 
Kebaikannya lesitin :
>> Ia dapat memperbaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membran sel terutamanya sel-sel otak, jantung, hati dan kelenjar
>> menjadikan sel seluruh badan lebih sihat
>> menurun dan menguraikan kolesterol dalam darah
>> melancarkan kapilari darah dan peredaran darah.

Adakah Celgynic dapat mengubati diabetes, tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi?
Celgynic kaya dengan lesitin. Lesitin mempunyai fungsi mengemulsi dan mengurai lemak, mengurangkan masa lemak berada di dinding dalaman saluran darah, menggalakkan kehilangan plak arterosklerosis. 
Menurut kajian yang dijalankan, kesan kekurangan lesitin akan menyebabkan : 
 * fungsi pankreas menurun
* kegagalan merembes insulin yang mencukupi
* mengakibatkan gula yang berlebihan berada dalam darah
* menyebabkan gula darah tinggi
Maka lesitin dapat membantu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

Bolehkah Celgynic diganti dengan pengambilan sebiji telur kuning setiap hari?
Walaupun telur kuning kaya dengan lesitin, tetapi kandungan kolesterol dan lemak tak tepu di dalamnya juga sangat tinggi. Pengambilan yang terlalu banyak adalah tidak baik untuk kesihatan saluran darah jantung dan otak. Selain itu, Celgynic kaya dengan herba bernilai, dapat membekalkan pelbagai jenis unsur mineral dan unsur aktif untuk badan, dan amat bermanfaat untuk kesihatan.

Cara pengambilan Celgynic?
2 kali sehari selepas makan pagi dan malam, 
4 - 6 biji setiap kali.

Golongan yang perlu mengambil Celgynic?
Mereka yang mempunyai daya keimunan yang rendah, warga tua, pelupa serta mereka yang perlu menyelaras gula darah, tekanan darah dan kolesterol badan.

Golongan yang tidak perlu mengambil Celgynic?
Kanak-kanak yang berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil Celgynic.

Adakah Celgynic memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?
Celgynic telah memperolehi kelulusan daripada Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan dan Institut Pemeriksaan dan Penyeliaan Kebersihan Makanan China, boleh dijual secara sah di pasaran.

Ramuan utama
Egg yolk, Cordyceps Sinensis, Cortex Eucommia Unoides, Radix Panax Ginseng, Fructus Lycium Chinense, Herba Ganoderma Japonnicum
Keberkesanan  
# Membaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membran sel bagi organ-organ badan manusia
 # Membolehkan sel memperoleh nutrisi dan oksigen yang cukup, menggalakkan kesihatan dan kecergasan sel 
# Menurun dan menguraikan kolesterol yang terkumpul di saluran darah, melancarkan dan melembutkan saluran darah, menggalakkan peredaran darah, menyelaraskan tekanan darah
# Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya keimunan
 # Menyelaras kelenjar rembesan badan manusia 
# Menyingkirkan bahan pemerosot kesihatan, lemak teremulsi, menggalakkan metabolisme sel kulit, mencegah penuaan kulit 
# Mengaktifkan sel otak, membaiki daya ingatan, meningkatkan keupayaan belajar 
# Mempercepatkan daya penyembuhan kulit yang luka.
Sharing is caring.
Don't worry memang halal. 

So untuk permulaan ni sesiapa yang berminat nak mencuba boleh dapatkan sampel daripada aida. Aida akan bagi free sebotol Celgynic sebagai percubaan. Caranya mudah just email nama, alamat dan no.tel pada aida untuk free one bottle Celgynic.
XoXo,
Aida Rashid
013-9500953 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...