Thursday, December 13, 2012

Ipad Mini Telah Datang

Wow dengar je Ipad Mini dah sampai Malaysia teruja kejap. Opss berapa banyak daaa nak Ipad. Hehehe biasa la zaman sekarang kalau ada yang kecik nak kecik bukan pe senang masuk handbag. 
Jom kita lihat apa yang best ngan Ipad Mini ni & apa perbezaan ngan Ipad yang dah ada sekarang.

Wow menariknya hanya boleh pegang satu tangan.

Kat sini aida share skit perbezaan antara 
Ipad Mini dengan Ipad with Retina Display



Ipad Mini
Ipad with Retina Display

Capacity & Price
Wi-Fi
  • 16GB RM 999
  • 32GB RM 1299
  • 64GB RM 1599
Wi-Fi + Cellular
  • 16GB RM 1399
  • 32GB RM 1699
  • 64GB RM 1999

Wi-Fi
  • 16GB RM 1499
  • 32GB RM 1799
  • 64GB RM 2099
Wi-Fi + Cellular
  • 16GB RM 1899
  • 32GB RM 2199
  • 64GB RM 2499

Dimensions and Weight

  • Height: 7.87 inches (200 mm)
  • Width: 5.3 inches (134.7 mm)
  • Depth: 0.28 inch (7.2 mm)
  • Weight (Wi-Fi): 0.68 pound (308 g)
  • Weight (Wi-Fi + Cellular): 0.69 pound (312 g)

 

  • Height: 9.50 inches (241.2 mm)
  • Width: 7.31 inches (185.7 mm)
  • Depth: 0.37 inch (9.4 mm)
  • Weight (Wi-Fi): 1.44 pounds (652 g)
  • Weight (Wi-Fi + Cellular): 1.46 pounds (662 g)
Cameras
  • FaceTime HD camera
  • 1.2MP photos
  • 720p HD video
  • FaceTime video calling over Wi-Fi or cellular3
  • Face detection
  • Backside illumination
  • iSight camera
  • 5MP photos
  • Autofocus
  • Face detection
  • Backside illumination
  • Five-element lens
  • Hybrid IR filter
  • ƒ/2.4 aperture

  • FaceTime HD camera
  • 1.2MP photos
  • 720p HD video
  • FaceTime video calling over Wi-Fi or cellular3
  • Face detection
  • Backside illumination
  • iSight camera
  • 5MP photos
  • Autofocus
  • Face detection
  • Backside illumination
  • Five-element lens
  • Hybrid IR filter
  • ƒ/2.4 aperture
Battery Life
  • Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video, or listening to music
  • Up to 9 hours of surfing the web using cellular data network
  • Charging via power adapter or USB to computer system

  • Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video, or listening to music
  • Up to 9 hours of surfing the web using cellular data network
  • Charging via power adapter or USB to computer system


Aida just compare dari segi harga, bentuk fizikal, camera ngan ketahanan bateri je. 
 So far bila compare ni memang berbaloi gak beli Ipad mini cause harga murah sebab saiz pun kecik. Pastu memang sesuai nak masukkan dalam handbag especially perempuan sebab ringan. Yang lain lebih kurang sama je function dia. So terpulang pada masing-masing untuk memilikinya.
 

XoXo
Aida Rashid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...