Thursday, December 20, 2012

Harga Runtuh Lactolite 2012

Ramai yang tanya aida, apa lactolite ni? Bagus sangat ke? Betul ke boleh turunkan berat badan?

Actually dengan pemakaian Premium Beautiful dan pengambilan Lactolite ia mempercepatkan lagi proses penurunan berat badan, Lactolite ni merupakan booster kepada PB untuk cepat kurus. Tapi jangan salahkan produk plak kalau sebulan takde kesan apa-apa. Untuk info semua keberkesanan sesuatu produk bergantung kepada tahap metabolisma badan masing-masing. Kalau dah kita bela lemak berkilo-kilo bertahun-tahun jangan ingat dalam masa sebulan nak turun berkilo-kilo.
Selain itu juga, kalau ada student yang berminat nak pakai PB tapi belum mampu boleh cuba Lactolite dulu. 

Before aida bagitau detail tentang Harga Runtuh Lactolite kita lihat dulu apa sebenarnya lactolite ni bagi yang pertama kali dengar. Jom.....


Lactolite
Lactolite adalah minuman berkhasiat yang menggabungkan yogurt kultur hidup dan inulin. Ia merupakan simbiotik yang menggabungkan kedua-dua probiotik (bakteria berguna) dan prebiotik (makanan bakteria berguna – inulin), dan seterusnya dapat meningkatkan keberkesanan bakteria berguna di dalam badan manusia. Bakteria berguna dan inulin dalam Lactolite tidak akan dirosakkan oleh asid perut dan garam hempedu. Ia terus memasuki dan melekat pada membran lendir usus untuk berfungsi. Lactolite kaya dengan serat larut dalam air, mempercepatkan kadar pembiakan bakteria berguna dalam badan, menyekat pertumbuhan sel rosak dan mendirikan sawar biologi dalam saluran usus. Pengambilannya dapat menggalakkan penyerapan nutrisi, mengekalkan keseimbangan mikrob dalam saluran usus, menjadikan fungsi perut dan usus kekal sihat, dan seterusnya meningkatkan daya keimunan badan.

Probiotik

Probiotik ialah kumpulan bakteria berguna semulajadi yang hidup dalam saluran usus badan manusia. Ia membantu dalam memperbaiki keseimbangan ekologi kumpulan bakteria dalam saluran usus demi meningkatkan taraf kesihatan manusia.

Prebiotik

Prebiotik secara umumnya ialah makanan yang tidak boleh dicerna, tetapi dapat menggalakkan pertumbuhan dan mengaktifkan kumpulan bakteria berguna tertentu. Prebiotik dapat membantu dalam pertumbuhan probiotik dan meningkatkan keaktifan probiotik. Ia dapat membantu menyediakan keadaan saluran usus yang bersifat asid lemah demi pertumbuhan probiotik, di samping membekalkan nutrien khas untuk pertumbuhan probiotik seperti Lactobacillus dan Bifidus.

Apakah itu inulin?

Inulin ialah serbuk yang dikisar daripada akar chicory (tumbuh-tumbuhan), kaya dengan serat larut dalam air, di samping ia merupakan makanan untuk bakteria berguna dalam saluran usus. Serat larut dalam air dapat membantu dalam menyelaras kandungan kolesterol serum dan tekanan darah, mengurangkan penghasilan bahan bertoksin dalam badan, seterusnya meringankan beban hati. Ia juga dapat mempercepat pembiakan bakteria berguna dalam saluran usus, kerana bilangan bakteria berguna menpengaruhi keadaaan kesihatan badan manusia. Ia turut mengurangkan kuantiti bakteria berbahaya (seperti bakteria disentri, bakteria taun dan sebagainya), meningkatkan daya keimunan badan, menyepadukan Vitamin B dalam saluran usus, mengekalkan operasi sistem saraf yang normal dan melicinkan kulit.

Perbezaan minuman yogurt yang ada di pasaran berbanding dengan Lactolite.

Lactolite mengaplikasikan teknologi canggih untuk melindungi bakteria berguna yang terkandung dalam produk ini (5 lapisan perlindungan), supaya bakteria berguna tersebut tidak dapat dihakis oleh asid perut dan garam hempedu sebelum memasuki saluran usus, dan seterusnya menggugat keberkesanannya. Selain itu, inulin merupakan makanan bagi bakteria berguna kerana ia membantu dalam pembiakan bakteria berguna serta menjaga kesihatan manusia.

Golongan yang perlu mengambil Lactolite

Lactolite sesuai untuk semua golongan masyarakat, terutama untuk mereka yang mengalami ketidakselesaan dalam saluran usus, pesakit sembelit, mereka yang sentiasa menjaga kesihatan, serta mereka yang mengamalkan gaya hidup tidak sihat.

Kebenaran dan kelulusan Negara

Lactolite telah memperoleh kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, boleh dijual secara sah di pasaran. Selain itu, Lactolite juga diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS (Generally Recognized As Safe).
Ramuan Utama
Kumpulan Lactobacillus, Inulin
Keberkesanan 
 Cara Pengambilan
Campurkan 1 bungkus Lactolite ke dalam 200ml air bersuhu bilik, jus buah-buahan atau minuman lain, sebungkus setiap pagi dan malam.
Kalau nak kesan lagi cepat 2 bungkus setiap kali pengambilan. 
Lagi sedap kalau minum bersama minuman Yogurt Bliss ataupun jus.

Harga Lactolite
Harga Normal - RM158
Harga Runtuh - RM135 
25 sachet/kotak 

Sebarang pertanyaan boleh PM aida

Xoxo,
AidaRashid
013-9500953
aimal_13@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...