Saturday, November 3, 2012

Memiliki Postur Badan Yang Cantik

"Aida kurus kering sangat la tak cantik....."
"Aida macam papan"
"Kalau angin kuat ni mau melayang"
"menyorok belakang pokok pun tak nampak"

Ayat yang selalu aida dengar dulu, tapi takde la nak terasa pun sebab dah biasa. Tapi memang betul pun bayangkan berat tak sampai 40kg pun dengan ketinggian 158cm. BMI memang di bawah tahap kurus means lower weight. Cuma aida beruntung sikit sebab my pipi chubby, hahaha. Sebab ramai yang tertipu bila tengok gambar passport ye la passport bukan gambar penuh tapi gambar muka je.

Tak nampak kurus kan kalau tengok muka je.....

Ingat lagi masa gy interview dulu, orang yang interview aida siap pandang atas bawah. Ye la nak jadi engineer tapi tul ke budak ni dalam gambar tu nampak chubby tapi bila jumpa kurus kering. Siap bagitau tengok dalam ni ingatkan gemuk, aida paham dari segi ayat dia tu. Ye la gambar tu ngan blazer bagai nampak pun macam ganas sikit tapi bila jumpa alahai kecik je orangnya. Tu perkara normal tiap kali aida gy interview. Memang dah tau sangat diorang akan pandang atas bawahnya



Memang ramai yang inginkan badan macam aida terutama wanita di negara barat, sampai sanggup muntahkan balik makanan yang dimakan semata-mata nak memiliki badan like me. Takkan la menyiksa diri sampai jadi macamtu kan. Ingat cantik ke kurus kering takde shapping ni, pakai baju tak cantik. Jangan ingat orang kurus takde masalah ye. Aida memang bermasalah setiap kali nak cari pakaian terutama seluar, Ya Allah memang tension. Mana taknya saiz non ado ok!!! Yang ada hanya Levi's. Tapi mana mampu dulu asyik nak beli levis je, study lagi la takkan nak guna duit PAMA plak kan, mau mengamuk. Paling ingat time raya dulu bila gy shopping ngan parents, try semua jeans pastu tak sesuai padahal saiz paling kecik dah siap my father cakap kat sales girl tu "anak saya ni memang la pinggang kalah kerengga sebab tu susah skit nak cari seluar" hahahaha.....kalah kerengga ok!!! Boleh u olls bayangkan...
  Aida bukan tak makan, makan memang banyak dan kerap plak tu. Aida pernah jugak cuba pelbagai produk di pasaran yang memang untuk naikkan badan tapi takde kesan apa-apa pun. So malas nak pikir biar je la. Pasal nak naikkan badan aida boleh abaikan tapi perkara yang orang kurus alami terutama aida adalah masalah postur badan. Jangan ingat aida kurus, postur badan cantik. Biasanya perkara yang aida suka sangat buat adalah membongkok, takkan asyik nak tegak je kadang-kadang secara semulajadi akan bongkok. Sampai pernah ayah aida tegur masa aida tengah cuci pinggan, bukan tegur je malah ketuk belakang aida. "Ni naper sampai bongkok cuci pinggan?" Adush tu memang dah tahap kritikal. Duduk ofis pun membongkok, so macamana? Kalau bergambar tu boleh perasaan bahu dan perut aku kedepan, chest aku kebelakang. Makkk aii macamana rupanya tu.

 Aida ke ni? kurus ngan tengok la badan melengkung

Kalau ikutkan orang tengok cara makan siap cakap ko bela saka per aida. Ye la saka sendiri, hahaha. Cuma kadang-kadang terpikir jugak makan dah banyak tapi badan tak naik-naik jugak. Bersyukur cause still sihat. Cuma kena jaga jugak jangan ingat mentang-mentang kurus makan sesuka hati. Oh no... no... no... kalau dah kena penyakit tak kira kurus atau gemuk.

Aida seperti orang lain jugak sebab dah kurus so pasal korset memang takkan ambil peduli la. Ye la nama pun dah kurus buat apa susah payah nak pakai korset. My friend kenalkan aida ngan Premium Beautiful, ok la aida buat bisnes ni sebab untuk tambah my income. Pastu my friend cakap la 'aida dah alang-alang jual Premium Beautiful better pakai la' dalam hati ni aida ni, hah aku nak pakai wat pe nanti ade lagi kurus kering plak. Pastu aida pun pakai la cause dah ade kan. 

 Mula-mula pakai je dah ade shape badan, maklum la aida ni kurus kering badan pinggang pun takde lurus je. Memang suka la pas nampak perubahan tu mana taknya yang mana takde jadi ade mesti la seronok. Pastu gy keje pun aida pakai, mak aii duduk lama wat keje tak sakit belakang pun. Kalau before ni duduk lama sikit lenguh pinggang & sakit belakang,  pastu tiba-tiba jadi bongkok. Now takde masalah tu duduk tegak je ikut postur badan yang betul. Bertambah la confident bila pakai dress, kalau dulu tak berani pakai sebab nampak sekeping but now ade la cutting tu. Sebab bukan pe tulang belakang ni memang sangat penting once dah ade slip disc memang susah nak baik like my friend. Sebab tu aida konsistan pakai untuk elak menjaga kesihatan. 

Rupa-rupanya Premium Beautiful ni 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan. Patut la period pain aida selama ni pun dah berkurang. Then paling best lelemak yang lebih kat perut pun dah takde, jangan disangka orang kurus takde masalah perut buncit.


Takde masalah nak pakai dress lagi


See badan aida tak bongkok lagi, ni takde cover ni pic ni diambil tanpa disedari.

Ada sorang member aida lagi lama pakai dari aida, dulu pun dia kurus kering macam aida but after pakai PB ni dia dah berisi. So tu dah motivate aida untuk konsistan pakai 8 jam sehari. Insyaallah usaha yang berterusan pasti berjaya.

So korang pun boleh kalau betul-betul impikan bentuk badan yang sihat dan cantik. Tak kisah la daripada kurus nak gemuk or daripada gemuk nak kurus. Yang penting kesihatan diutamakan. Begitu la juga konsep korset Premium Beautiful ni, kesihatan adalah No.1 ditekankan.
Sama-sama kita menjaga kesihatan.

XoXo

Love
Aidarashid
013-9500953

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...