Friday, November 16, 2012

Harga Runtuh Garam Buluh


Before aida inform tentang Harga Garam Buluh, korang kena tau dulu apa sebenarnya garam buluh. Cause ada setengah tu macam familiar bagi orang yang biasa dengar, tapi ada jugak yang tak tau apa tu garam buluh. 
So kat sini aida share skit info tentang garam buluh ni. 

Garam Buluh terbahagi kepada 2 iaitu :

1. Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt Powder

 
Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam Buluh membekalkan lebih banyak bahan mineral (misalnya magnesium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya) dan 200 lebih jenis elemen surih jika berbanding dengan garam biasa. Dengan menggunakan garam buluh yang semulajadi untuk memasak, nilai nutrisi lauk dapat ditingkatkan, lauk juga menjadi lebih enak dan sihat.
 
Adakah penggunaan Hai-O Garam Buluh untuk memasak akan mempengaruhi rasa lauk?
Tidak, malah akan meningkatkan nilai nutrisi lauk selepas menggunakan Garam Buluh untuk memasak.

Antara Garam Buluh dengan garam laut, manakah yang lebih baik?
Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi daripada Korea sebagai ramuan utamanya. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine. Proses pembakaran dapat meneutralkan atau menyingkirkan bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. Nilai nutrisinya adalah lebih tinggi daripada garam laut.
 
Adakah kita perlu berhenti mengambil garam jika garam biasa dikatakan tidak sihat?
Badan manusia memerlukan garam memandangkan garam adalah bahan yang penting untuk pertumbuhan badan. Ia dapat menyelaras peredaran air yang seimbang di dalam badan, mengekalkan tekanan penembusan dalaman dan luaran membran, sintesis keasidan perut, menggalakkan rembesan jus pencernaan, menambahkah selera. Pada masa yang sama, ia menjamin nilai pH yang diperlukan untuk tindakan enzim protease perut, mengekalkan keseimbangan pH dalam badan dan peredaran normal bendalir tubuh. Garam Buluh tidak mengandungi sebarang bahan tambahan, logam berat dan bahan kimia, malah kaya dengan bahan mineral dan elemen surih. Gantikan garam biasa dengan Garam Buluh, dapat membekalkan nutrien terbaik untuk badan.

Adakah kuantiti penggunaan yang lebih banyak diperlukan untuk menghasilkan rasa yang sama ketika menggunakan Garam Buluh untuk memasak?
Tidak perlu, kemasinan Garam Buluh adalah sama dengan garam biasa.

Adakah memasak dengan suhu tinggi akan merosakkan nutrien dalam Garam Buluh?
Tidak.
 
Keberkesanan  
>> Menyingkirkan toksin dalam badan (misalnya logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas). 
>> Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus. 
>> Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia. 
>> Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal. 
>> Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah. 
>> Meningkatkan daya pemulihan badan.
 
Cara Pengambilan
Gunakan Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder dalam jumlah yang sesuai pada semua masakan seharian.
 
 
2. Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink
 
 
Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.
 
Apakah bezanya Garam Buluh dengan garam biasa?
 
Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.
 
Soalan-soalan yang biasa diajukan.... 
 
 
Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Garam Buluh?
Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus.

Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Garam Buluh?
Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?
Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia.

Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Garam Buluh?
Boleh, Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya. 
 
Keberkesanan
>> Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas). 
>> Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
>> Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia. 
>> Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal. 
>> Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah. 
>> Meningkatkan daya pemulihan badan.
 
Cara Pengambilan
Bancuhkan sebungkus Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan. Kacau dengan rata dan hidangkan.


Harga Normal Garam Buluh
Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking salt Powder
RM53/Box

Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink
RM128/Box
 
But now sempena tahun baru 1434H aida akan berikan special price for u olls.
 
Sebarang persoalan boleh call direct to 
aida
013-9500953 
 
Tak perlu diragui kerana Garam Buluh memang mempunyai sijil halal.
 
TIDAK KAH ANDA MAHU SAJIAN HARIAN ANDA DI PERISAKAN DENGAN PRODUK SEHEBAT GARAM BULUH YANG AKAN MENEUTRALKAN BADAN ANDA DAN MENJAUHI BADAN ANDA DARI PENYAKIT KRONIK??

ATAU ANDA LEBIH SUKA MENGUBATI DARI MENCEGAH..???
 
XoXo,
 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...