Wednesday, October 31, 2012

Traffic Jam Tiap Kali Balik Kampung

Perkara biasa tiap kali menjelang raya adalah traffic jam. Kalau masa aida study dulu kitaorang cepat-cepat beli tiket balik kampung kadang-kadang tu sebulan before raya, mana taknya kalau tak habis dijual. Maklum la masa study mana ade duit nak naik flight yang mampu bus je la. Traffic jam ni plak bukan time raya aidilfitri or korban malah boleh dikatakan tiap kali ade perayaan jalan menghala ke pantai timur, barat, selatan or utara semua dibajiri dengan kereta.


 korang pernah alami keadaan traffic jam macamni???
 Keadaan ni aida alami masa nak balik kampung lalu Karak Highway. Mak aiii!!!
Fuh sangat menyeksakan terutama kalau tersekat dalam jem perut plak lapar.

Aida balik kampung baru ni dr Kuala Lumpur 6 jam kira ok lagi tapi dari kampung nak balik KL Ya Allah 10 jam ok!!!

Mau tak kematu punggung ngan pinggang, tapi nasib la aida pakai Premium Beautiful takde lagi masalah tu. Pastu siap bekal ngan keropok lekor lagi. Hahaha boleh la isi perut tengah jem. Kalau nak berenti kat R&R memang azab la ramai giler orang.


So rancang perjalanan korang tiap kali tiba musim perayaan supaya tidak tergolong dalam kalangan kereta yang tersangkut di dalam jem.

Xoxo

Love
Aidarashid


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...