Friday, September 28, 2012

Why this Company?

Ramai yang tanya dengan aida Why this company, kenapa bukan company lain? Memang kalau ikutkan banyak sangat company di Malaysia ni but company ni jugak yang aida pilih.
Jom aida share sikit apa yang hebat sangat dengan company ni.

1992
 Penubuhan Hai-O Marketing Sdn Bhd dan ibu pejabat berlokasi di Sun Complex, Kuala Lumpur.

2007
Hai-O Maketing Sdn Bhd buat pertama kalinya mencatat rekod jualan sebanyak RM100 juta dalam tahun ini.

Giat dalam usaha penjenamaan Hai-O, termasuk mendirikan papan iklan di beberapa lebuh raya utama, melibatkan diri dalam program Jom Heboh TV3.

Mengaplikasikan sistem online dalam operasi stokis dan cawangan.

Penganugerahan Khas kepada Hai-O Marketing Sdn Bhd di atas "Sumbangan ke Arah Melahirkan Masyarakat Perdagangan dan Perindustrian Bumiputera" oleh Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi. penghargaan Khas ini disampaikan oleh YAB Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi, Perdana Menteri Malaysia.


2008
Penganugerahan khas di atas "Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2008" yang disampaikan oleh Y.B. Dato' Shahrir B Abdul Samad, Menteri Perdaganagan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna kepada Pengarah Urusan Hai-O Marketing, En. Ng Lip Yong.

2009

Perniagaan Malaysia
Anugerah Pentadbiran keusahawanan CIMA 

Mendapat pengiktirafan melalui Anugerah CSR Perdana Menteri 2009 di bawah kategori Pembangunan Wanita dari Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Anugerah disampaikan sendiri oleh Perdana Menteri, Dato' Sri Najib Tun Razak.
 
2010
 Empat anugerah 'Best Under A Billion' selama empat tahun berturut-turut dari majalah Forbes Asia kepada Hai-O Enterprise bermula 2007. Hai-O ialah satu-satunya syarikat dari Malaysia yang telah mencipta rekod sebegini. Anugerah ini ialah pemilihan 200 syarikat kecil dan sederhana dari Asia yang berprestasi paling cemerlang. Anugerah disampaikan oleh Christopher Forbes, Naib Pengerusi Forbes.


Menerima Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2010/2011 dengan pengiktirafan tertinggi dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan pada 9 Disember 2010.


2011
Mendapat anugerah Bintang Syarikat Harapan daripada penerbitan Malaysia 1000 yang bekerjasama dengan Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) dan Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA)

That's why i choose Hai-O

Love
Aidarashid
013-9500953

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...