Thursday, September 20, 2012

Jika Fikir Boleh Pasti Boleh


Apa yang bermain di minda kita itu yang akan menentukan boleh atau tidak, sebab tu kenapa kita tengok kadang-kadang ada yang berjaya dan ada yang tidak berjaya. Nak kata pandai sangat tak jugak tapi macamna ek diorang leh buat?
Percaya pada diri sendiri bahawanya korang boleh pasti korang boleh lakukannya. Sama la macam mula-mula kita nak drive kereta, boleh ke aku ni. Lepas je dapat lesen takut-takut nak drive, kalau asyik pikir je boleh ke....boleh ke... kita boleh ker bawak kereta sekarang?
Confirm tak bergerak la kereta tu. Tapi kita yakin YES aku boleh drive tu kita relax je drive tanpa rasa takut janji confident. Sama juga ngan kehidupan kita, apa-apa pun yang kita buat jangan was-was. Sama juga dalam solat, boleh ker kita was-was ade ke lagi air sembahyang ek? Dah masuk waktu ke ek? Semua perkara yang kita buat kalau yakin takde masalah.
Sama juga ngan aida masa mula-mula nak buat bisnes ni, betul ke aku ni? Sedangkan bukan ade pengalaman dalam bisnes pun. Tak pernah belajar langsung. Tapi sebab keinginan yang tebal nak duit, sebab tu buat je. Memang asalnya just nak tambah pendapatan cukup la sekadar RM1K-RM2K macamtu jer, tapi eh tak sangka rupanya ngan bisnes ni bukan setakat tu je boleh dapat malah banyak sangat termasuk melancong ke oversea. Perkara yang tak terlintas langsung dalam fikiran. Tapi kalau aida tak buat bisnes ni ingat boleh ker pergi ke oversea ramai-ramai, enjoy dah la F.O.C plak tu. Yang penting YAKIN pada diri sendiri bahawasanya kita memang BOLEH!!!
Kita adalah apa yang kita fikirkan, kalau negatif kita fikir jadi la negatif, kalau positif jadi lah positif.

Bak kata-kata dalam lagu ni.....
Jika Kau Fikirkan Kau Boleh,
Kau Pasti Boleh Melakukan,
Jika Kau Fikirkan Ragu-Ragu Usahamu Tidak Menentu.....

Sentiasa berfikiran positif

Love
AidaRashid
013-9500953
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...