Tuesday, September 11, 2012

BBplus Collagen

Ape itu BBplus Collagen?


Merupakan produk baru daripada Hai-O, sekarang ni we olls semua cuba this product memang terbaik. Now produk ni pun dah jadi like Premium Beautiful, hot cakes!!!!
Sebab u olls sendiri tau tentang kelebihan kolagen. Sampai ade artis sanggup suntik kolagen nak dapatkan kulit yang anjal & gebu, sekarang semua tu tak perlu. Ingat tak sakit ker better minum untuk jaga kulit kita.
Formulasi 3 bahan utama Kolagen Ikan, Ekstrak biji Anggur & Vitamin C. Sangat sesuai untuk kecantikan kulit.

Info ni aida petik daripada Mymetro :

APABILA ada wanita berusia 40-an ke atas dan masih memiliki kulit yang tegang dan anjal, pasti ramai bertanya rahsia kejelitaannya. Bagaimana dia mampu menjaga kecantikan untuk tampil cantik dan anggun walaupun sudah memasuki usia separuh abad.
Di dalam Islam, menjaga kecantikan serta berhias cantik untuk suami adalah diwajibkan. Namun, bagi wanita Muslimah, melakukan rawatan pembedahan merubah wajah adalah dilarang kerana hukumnya haram.
Menyedari kebanyakan wanita berkerjaya masa kini ramai yang mementingkan kecantikan selain mendapatkan rawatan halal, terdapat pelbagai cara boleh dilakukan wanita bagi meneruskan impian mendapatkan kulit yang cantik, anjal dan berseri iaitu menerusi produk makanan kesihatan yang banyak terdapat di pasaran.
                                                                                                                                                                        

Bila kita baca semua wanita pentingkan kecantikan, kadang-kadang sanggup berubah wajah. So kita takde la perlu sampai macamtu, cukup kalau muka nampak muda dari usia sebenar kan. Ramai yang gemar mengambil minuman berasaskan vitamin C dan kolagen cause ia berkesan mengembalikan keserian wajah. 

Menurut Pegawai Perubatan Estetik Pusat Kecergasan Wanita Az-Zahrah (PKW), Bandar Baru Bangi, Dr Siti Hawa Abd Karim, kolagen adalah sejenis protein yang penting untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Kira-kira 25 hingga 35 peratus daripada jumlah keseluruhan protein di dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80 peratus struktur kulit terbentuk darinya.

“Bahan ini berfungsi untuk mempertingkatkan penghasilan sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya serta efektif menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan,” katanya. 

Namun, apabila usia semakin meningkat, bermula seawal 25 tahun proses pengurangan kolagen oleh sel fibroblast akan berlaku seterusnya menyebabkan kulit menampakkan garis penuaan, berjeragat, kusam dan kurang bermaya.

“Ini ditambah faktor alam sekitar seperti debu dan kotoran, terdedah terlalu lama kepada sinaran matahari, penggunaan bahan kosmetik yang tinggi kandungan kimia, tekanan di tempat kerja serta wanita yang sering melahirkan anak, menyebabkan pengurangan penghasilan kolagen dalam, sekali gus menyumbang kepada kelesuan kulit,” katanya.

Sumber Mymetro. 
So u olls sendiri pilih cara untuk u olls kekal muda jelita dan bebas dari kedutan, Kedut sikit-sikit tu its ok la. Tapi jangan sampai umur masih muda tapi nampak berusia ok!!!
NO NO NO.......Setiap wanita berhak untuk cantik!!

So untuk keterangan lanjut tentang BBplus Collagen boleh contact aida cause sekarang ni ade promosi. Jangan lupa untuk dapatkannya!!!


Love,
Aidarashid
013-9500953



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...