Monday, July 30, 2012

Untungnya Perempuan Mempunyai Rahim


1.) Dia bekerja dengan Allah..jadi ‘kilang’manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh. 7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya..

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang…sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya…

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita,sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi,seluruh dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali Allah. Seandainya wanita tu mati sewaktu bersalin, itu dianggapmati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga.

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami: Seluruh kebaikan suaminya,semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung..

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang takdir sedari.. Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini..

6.) Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya. Dan semua lelaki fahami hati naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA…….

Sebab tu rahim wanita adalah aset yang amat penting bagi setiap wanita, korang boleh bayangkan tak kalau wanita yang takde rahim? Ibarat tin kosong.......subhanallah mintak dielakkan semua tu. Kanser rahim juga merupakan penyebab ramai wanita kehilangan rahim sebab bila dah sampai tahap yang kritikal rahim memang kena buang, sebab tu as wanita kita kena jaga rahim kita elok-elok & cegah daripada kanser. Hari tu mak mertua kawan aida dah kena buang rahim dia, kesian je dengar. Dah jadi kat mak mertua dia macamtu terus dia book Premium Beautiful ngan aida. Yer la sebab PB ni dapat protect daripada kanser. Kalau nak banding harga PB ngan harga rahim kita mana yang lebih bernilai??? Takkan dah hilang rahim baru nak pakai PB kan? So PB ni salah satu rawatan alternatif untuk pelbagai penyakit. Bak kata pepatah mencegah lebih baik daripada mengubat.......

Sharing is caring.

Love,
Aidarashid
013-9500953

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...