Thursday, June 14, 2012

~ Tiada Alasan ~

Semalam walaupun my besday tapi bukan bermakna aida bersuka ria celebrate my besday but bantu rakan kongsi untuk capai impian mereka tu lebih bermakna for me. Betapa gembira bila tengok rakan kongsi hadir bersama-sama untuk menuntut ilmu. Paling penting dalam sesuatu bisnes adalah ilmu, tanpa ilmu kita takkan ke mana-mana. Sebab tu kita diterap supaya gy ke sekolah dari kecik. Why? sebab nak ilmu la, bila dah berilmu tu boleh keje. Kalau takde ilmu macamna nak keje? orang ambik keje pun takut....boleh ke budak ni wat keje. Tapi dalam bisnes ni takde la u olls kena menuntut ilmu dulu pastu baru buat tu bezanya. Bisnes ni sambil buat sambil menuntut ilmu dan guide daripada orang yang dah berjaya. Its simple kan.

Rozaini, Kak Ros, Me & Ira
 Antara bizz partner aida yang datang ke majlis ilmu semalam, tahniah diucapkan kepada u olls. We olls semua still bekerja & bisnes ni as part time job but tu semua bukan halangan untuk menuntut ilmu.

Balik keje terus ke kelas, why? sebab taknak jadi macamni la duduk kat lantai. Tapi kalau dah penuh nak buat macamna terpaksa la duduk kat lantai. Memang penuh giler la kelas semua datang nak menuntut ilmu. Aida memang kena datang awal maklum la punggung pun takde isi nanti duduk lama-lama sakit plak then tak selesa. Masing-masing habis kerja datang terus ke kelas tak kisah la belum mandi, janji tak terlepas ilmu yang bakal di sampaikan.

  Kak Ros, Me, Kak Salha & Ira
Macam yang aida bagitau ilmu memang sangat penting dan bisnes ni memang best sebab kita follow je orang yang dah berjaya macam Kak Salha ni. Bayangkan Kak Salha ni dulu bukan anak orang kaya pun, macam kita jugak orang biasa-biasa. Dah macam-macam bisnes Kak Salha buat lebih kurang 10 jenis but tu bukan alasan untuk dia tak buat bisnes ni. Kalau dia tak join bisnes ni ingat boleh ke Kak Salha gy melancong ke oversea, pakai kereta mewah, income 6 angka, pakai barangan berjenama lagi. Ingat lagi Kak Salha pernah bercerita dulu suami adalah penghalang utama dia nak buat bisnes ni, tapi dia yakinkan jugak pada husben dia yang dia betul-betul nak buat then Kak Salha buktikan dengan bawak husben dia melancong ke oversea. Ha ape lagi memang terkesima la husben Kak Salha. Maunya seorang suri rumah boleh bawak husben melancong ke oversea. Kelas gitu.....
Now husben Kak Salha dah berenti kerja dan buat full time bisnes ni ngan Kak Salha. Sangat bangga dapat jumpa ngan Kak Salha. Sentiasa utamakan rakan kongsi.

 Kak Salha & Ira
Rakan kongsi aida ni nama dia Ira, kalau u olls nak tau ira ni takde transport pun. Tapi tu semua bukan alasan untuk menuntut ilmu dan buat bisnes ni. Once dah buat bisnes semua kekurangan kita akan di top up sebab sentiasa ade orang yang akan back up kita. Janji kita nak kelemahan semua tu buang jauh-jauh. Walaupun Ira ni takde transport tapi sekejap je korset dia habis dalam masa 2 week je. Macamna agaknya ek boleh buat??? 
So u olls yang masih takut-takut boleh ker? 
Macamna ek aida nak buat?
Senang je bagi tangan u olls untuk aida pimpin hingga u olls berjaya. Then paling penting jangan sesekali tinggalkan aida untuk aida bantu u olls. Sangat simple right!!!

U olls yang nak tau how to nak start this bisnes boleh call
AIDA 013-9500953...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...