Friday, June 8, 2012

~ 5 Tips Pencucian Premium Beautiful ~

Ramai still yang pakai Premium Beautiful but tak tau cara nak basuh ngan nak cepat kering, kat sini aida nak bg tips pencucian :

1. Masukkan air bersih ke dalam baldi bersama PB Wash (pencuci khas bagi PB), kemudian basuh & celup Premium Beautiful dengan tangan. No mesin basuh ye.
*Jangan cuak apabila tengok air rendaman tadi bertukar warna hitam, bukan Premium Beautiful yang turun warna tapi tu bukti menunjukkan toksin dalam badan u olls.

2. Gosok dengan cara perlahan-lahan. Elak daripada memintal atau memerah dengan kuat.

3. Bilas Premium Beautiful dengan air yang bersih kemudian sidai menggunakan penyangkut di dalam bilik air sehingga air basuhan tadi tidak lagi menitik dan kering.
* tips nak cepat kering - selepas bilas dengan air bersih, ambil tuala yang bersih dan lap-lap Premium Beautiful separa kering means air tidak lagi menitik.

4. Apabila Premium Beautiful tidak lagi menitik, boleh la sidai di bawah kipas.

5. So dalam masa 4-6 jam Premium Beautiful akan kering. Takde masalah bagi yang berkerja sebab after balik kerja terus boleh basuh, esok leh pakai lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...