Monday, April 9, 2012

~ Susu Ibu Punca Kanser??? ~

Kanser Payudara dengar pun dah takut lum tengok gambar lagi, Ya Allah mintak dijauhkan. Tapi apa langkah u olls untuk mencegah daripada terkena kanser???
 > Tunggu & Lihat?              
> Dah kena baru berubat?
> Takyah takut pun           

Maybe penyakit ni kita akan pandang remeh kalau takde dikalangan family or kawan-kawan kita yang kena, tapi u olls tau tak daripada penyusuan pun leh menyebabkan kanser kalau kita betul-betul tak menjaganya. Bayangkan ibu yang menyusu lebih senang kena kanser......Why?
Sebab kebanyakan ibu yang menyusu jarang bersihkan susu yang melekat pada niple mereka, tu boleh jadi punca kanser payudara. Susu yang melekat pada niple pastu terpenyek plak, niple tiada pengudaraan tu yang jadi bahaya. Kalau u olls perasaan apa akan jadi pada u olls punya niple after u buka bra? tentu terpenyek kan? macam kita jugak niple pun perlukan pengudaraan supaya boleh bernafas. Tapi jangan la plak tak menyusu kan baby bila dengar macam ni, takde masalah boleh cuma perlu jaga la. Jangan pandang remeh perkara macam ni. U olls nak ker tiba-tiba breast takde sebelah??? memang la bila kita cakap takpe la nanti-nanti la. Penyakit tak tunggu kita ia datang tiba-tiba takde nak bagitau kita. Kita sendiri yang ambil langkah pencegahan.
Jom tengok skit gambar-gambar yang ngeri kesan daripada kanser payudara.....

Nauzubillah mintak dijauhkan.....



Sentiasa lakukan pemeriksaan untuk mengesan kanser pembunuh no.1 wanita ni.....

Pemilihan bra yang salah penyebab niple kita terpenyek. Sebab kebanyakan bra kita berbentuk melengkung so bila melengkung tiada ruang untuk niple kita bernafas. Tu bila tengok niple ade yang berwarna gelap. 
Untuk makluman u olls Premium Beautiful di mana cup branya adalah berbentuk piramid di mana ia membantu untuk memberi pengudaraan pada niple di samping mengembalikan semula warna asal niple tersebut. Cup itu jugak terdapat Chitosan yang boleh mencegah daripada kanser payudara. Memang kebanyakan wanita cakap ala takper boleh pakai je bra biasa tapi u olls sendiri kena pikir la bra yang u olls pakai tu boleh bantu u olls ker? 
Mana baik mencegah atau merawat???

Renung-renungkan. Untuk pertanyaan lebih lanjut boleh hubungi:
Aida 013-9500953
email
aimal_13@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...