Friday, August 19, 2011

~ Selulit??? Oh Tidakkk!!! ~

Perkara yang paling mengganggu kaum wanita adalah masalah yang berkaitan dengan selulit atau strech mark.Selulit merupakan suatu lapisan lemak di bawah kulit yang terletak di atas otot. Jika selulit hanya melibatkan lapisan-lapisannya saja, mungkin selulit tidak akan terlihat.

Masalahnya, ada sebuah jaringan serat yang menghubungkan otot ke kulit. Jaringan itulah yang membuat sel-sel lemak di mana lemak terkumpul atau menekan lapisan lemak yang normal.

Mengapa hanya wanita yang sering mengalami selulit? Selulit memiliki hubungan dengan lemak, dan wanita cenderung menyimpan lemak di tempat-tempat berbeza yang lebih besar dibandingkan lelaki. Terutama di bahagian dalam dan luar paha, pinggang dan kemaluan. Oleh sebab itulah selulit seringkali muncul didaerah tersebut. 

CARA ELAK SELULIT.....

1. Hindari stress kerana boleh menyebabkan otot tertekan sehingga menghalang kelenjar pembuangan racun tubuh.(mcmana nk hindarkan kalau dh mmg stress)

2. Bersenam untuk melancarkan aliran darah.(larat ke selalu nk bersenam)

3. Berhenti merokok kerana rokok melemahkan kulit iaitu denga cara menyumbat kapilari pembuluh darah.(stgh lelaki mmg takleh berpisah la...)

4. Minum air 8 gelas sehari untuk melancarkan pembuangan toksin dalam tubuh.(ni kdg2 pn termiss jugak)

5. Bagi mereka yang mengambil alkohol, kurangkan minum minuman beralkohol, kafein dan makana pedas kerana toksin yang dikeluarkan oleh minuman dan makanan tersebut akan berkumpul di
kelenjar lemak dan akhirnya menyebabkan terjadinya selulit.

MCM AIDA SENDIRI MMG BIASA LA KALAU STRESS TU, TAKLEH NK ELAK. BERSENAM LG LA MALAS, MINUM AIR PUN KDG2 CUKUP 8 GELAS KDG2 TAK, SO PALING SENANG PAKAI LA KORSET PREMIUM BEAUTIFUL. JGN INGAT ORG KURUS TAKDE SELULIT TAU.....BUT NOW MY SELULIT DH HAMPIR PUDAR, TU PALING SYOK SEKALI. BURUK TU KALAU ADE SELULIT. KALAU TAK TAU MCMANA RUPA SELULIT TGK KULIT LIMAU.....BURUKKAN.

SO U OLLS LEH DPTKAN KHIDMAT RUNDING FROM ME TTG PREMIUM BEAUTIFUL
CALL AIDA O13-9500953.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...