Saturday, July 16, 2011

~Takde Kete???~

ALASAN : AKAK TAKDE KETE LA NAK JOIN THIS BIZZ........

Bagus la pasni leh beli kete.....
Sebenarnya takde kereta ni bukan alasan utk kita nak ubah hidup kita. Pokok pangkalnya diri kita sendiri. Tanya diri betul ke nak ubah nasib hidup sendiri???
Kalau byk sgt alasan, takde sape pun leh tolong. Datang la org yg berjaya mcmna pun.



Contoh ade seorg akak ni, dulu keje sbg. seorg nurse. Takde kete, gy keje pun naik public transport. Rumah kat kg masa tu umah papan je. Pastu join bizz sbg part time je la. U olls bayangkan betapa akak ni nak ubah nasib hidup dia sampai sanggup berjalan kaki nak jumpa klien kalau area2 rumah dia la kan, kalau kt nak ke mcmtu???? u olls tanya la diri tu. Pastu nak gy mana2 naik teksi mmg semangat waja la akak ni nak ubah hidup dia. Dh la keje nurse pastu mlm wt bizz. Baju nurse tu seminggu sekali je basuh sampai kat hospital org anggap dia nurse yg paling selekeh. Then after 3 month dia dh boleh pakai kereta. Then paling hebat akak ni dia dh jd usahawan jutawan dalam masa 7 bulan je. Mmg hebat la. Bukan tu je then ramai profesional2 terutama Doktor2 yang join sbb tgk kejayaan Nurse ni. So skrg akak ni dh berenti keje & buat bizz ni full time. Bak kata akak ni dulu dianggap sbg nurse yg selekeh but now jutawan like princess.....
WOW amazing!!!
Yg penting akak ni mempunyai impian yg besar....
So u olls semua yg ade kete mesti lg hebat kan dr akak ni.

Semua org ade impian masing2 then hanya kita yg boleh merealisasikan impian kita.
SETUJUKAN!!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...