Wednesday, July 27, 2011

~Jauhi Tabiat Buruk Semasa di Pejabat~

Kesalahan Postur Badan
Jgn fikir u olls yg bekerja tanpa menggunakan meja boleh terhindar drp risiko kesihatan. Biasanya, masalah yg sering melanda bg u olls yg bekerja di pejabat seperti sakit punggung dan pinggang akibat terlalu lama duduk di kerusi.

Melalui artikel dalam buku 'Risiko Kesihatan Wanita Di Tmpt Kerja' menyatakan duduk atau berdiri dlm masa yg lama boleh menyebabkan kesakitan punggung dan pinggang akibat kesempitan pada saraf di bhgn. tulang belakang.

Atasi dengan :
Pastikan u olls duduk dlm keadaan yg betul dengan posisi punggung dan leher yg tidak membongkok. Jgn sesekali membongkok ketika mengambil barang.

Jika u olls duduk atau berdiri dalam masa yg lama, pastikan badan u olls tegak dan rehatlah seketika utk melakukan regangan bebas.

Tapi takkan la setiap kali u olls duduk nak tegakkan badan kan? Especially yg kurus & tinggi.  Mula2 mmg la, lama2 bongkok balik. But kalau olls dh pakai PREMIUM BEAUTIFUL (PB) u olls tak payah susah2 nk tegakkan badan u olls. Mcm aida la before ni mmg suka sgt duk bongkok, kdg2 di luar jangka. Ye la dh lama2 duk bongkok la jdnya. But now tidak lg after pakai PB. Duduk pun tegak je, sbb PB ni mmg telah diiktiraf oleh pakar tulang belakang antarabangsa. PB akan support u olls punya tulang belakang. INGAT!!! Tulang belakang amat penting, jgn u olls umur muda lg dh bongkok. 

Leh contact aida utk tahu lebih lanjut
AIDA 013-9500953

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...