Sunday, June 26, 2011

~At Hong Kong~

Salam u olls sorry lama tak update blog....aritu ke Hong Kong so tak sempat nak update kat sana. Masa mmg terluang baik punya. Setiap detik kat sana mmg sgt berharga. So ktorg guna masa sebaik yang mungkin. Sbb tu tak sempat nak update sepanjang kat sana. Jom tgk gambor2 aida sepanjang kat sana.

1st Day

1st day bangun kul 3 pagi utk bersiap gy KLIA. Awal giler kan???hehehe....walaupun ngantuk but bila tgk leader2 bersemangat ngantuk pun hilang...hari pertama ni ktorg pakai baju tema hijau. Sbb tu kalau tgk pic majoriti pakai hijau. Sampai2 je bukan gy hotel tapi terus gy Lady's Market utk shopping. Giler ah.....awal2 dh start for running. Kalau dulu dgr leader2 yg pernah gy oversea bgtau diorg kena lari2 nak shopping sbb masa. Akhirnya aida sendiri pun rasa semua tu. Tapi mmg syok giler la tawar menawar kat sana. Then lepas shopping ktorg gy mkn plak kat restoran halal iaitu restoran India. Leh tahan gak mknan dia sedap. 
After mkn jalan2 lagi...ktorg gy ke Avenue of Star kat sini cantik giler pemandangan dia. Especially waktu mlm cantik sgt building2 kat sana. Pastu naik plak bus tak berbumbung. Kalau kat Malaysia mmg tak rasa la kan. Pastu baru la ktorg balik ke hotel iaitu L'Hotel Nina.....mmg penat giler. Tapi masuk2 je bilik wah mewah giler ingatkan 5 star hotel but ni 6 star hotel. Mmg giler ah kalau gy sendiri takde makna nya nak duduk hotel ni. Semputtttt nak membayornya. Tapi ni semua takyah pikir tu yg syok. Gy Hong Kong just bwk duit shopping tu yg giler2 shopping. Jom layan gambor 1st day kat Hong Kong.













2nd Day 
Pagi ktorg breakfast kat hotel then hari ni paling dinantikan cause gy Disneyland. Hoyeyyyy....dari kecik berangan nak gy Disneyland akhirnya tercapai gak. Tapi tak semua gambor leh letak terlampau byk sgt. kalau nak tgk lain2 leh bukak FB aida k. Kat Disneyland ade di bahagikan kpd beberapa part la. Tu pun tak habis ronda, dr pagi sampai petang duk sana still tak cukup masa u olls tau tak....yang sempat aida gy Fantasyland ngan Tomorrowland. Kat Fantasyland gy Sleeping Beauty Castle, Cinderella Carousel, Dumbo the Flying Elephant, The Many Adventures of Winnie the Pooh  sempat gak beli souviner kat situ then mkn kat Royal Bonquet Hall. Mknan vegetarian la..
Kat Tomorrowland plak ktorg gy main roller coaster kat space mountain...ni mmg giler ah cuak. Menjerit tak agak2 sampai suara tak kuar.  Pastu sempat  tgk parade kalau before ni tgk kat TV je. Ni real punya. Tapi mmg syok habis la. Jom layan gambor2 kat Disneyland....




























K nanti kt sambung for the next day ek.....layan dulu gambor2 yg ado. hehehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...