Monday, May 9, 2011

~Dulu Kerani Je~

Kat sini ada nak citer skit pasal DDM Afzan ni. DDM ni asalnya kerani biasa je takde saper2 nak pandang pun. Ye la kerani kan. Masa makan gaji raya biasa2 je. Tak leh lebih2 sgt. Beli pun setakat sepasang je kan. DDM Afzan ni jumpa bisnes ni penghujung 2009, raya 2010 adalah raya paling indah dalam hidupnya. 

Untuk pengetahuan u olls DDM Afzan masa tu ade bisnes partner kat ganu, so sebab nak tolong bisnes partner masa tu untuk qualified ke Autralia dia sanggup ulang alik ke ganu. Bayangkan betapa jauh dari KL nak ke ganu. Tapi dia cekal hati utk ubah hidup kan.

Masa raya 2010 tu dia pun dh boleh beli baju raya Poney utk anak2nya. Kalau dulu tgk je la kan. Nak beli apa2 pun kena budget. Sekarang dh boleh masuk butik utk beli baju raya, beli je baju utk anak2 tanpa tgk harga, pastu waktu bulan puasa leh je beli makanan apa2 pun utk berbuka. Kalau tidak pilih2 je la.

Ye la bulan puasa kan bulan yng duit mengalir mcm air. Selain tu jugak diri dapat kepuasan...raya pun seronok dapat bantu family lagi selain bantu family sendiri.Kalau dulu kena budget pastu siap guna duit raya anak lagi. Tul kan u olls pun mcmtu kan? So raya tahun ni lagi la DDM Afzan tak sabor nak balik bukan utk menunjuk. Tapi feel tu lain ye la tak sabor nak balik raya nak bwk balik estima kan. Tu semua adalah hadiah utk anak2 dia sbb mereka byk berkorban.  Supaya raya 2011 plak akan lebih bermakna....

Tu la citer DDM Afzan....so u olls renung2kan mcmana  plak u olls nak sambut bulan puasa & raya tahun ni. Adakah sama je mcm tahun2 before ni?
Hanya u olls yang tahu jawapannya!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...