Friday, April 22, 2011

~Sukar Tido Malam~

Macam2 gaya dh tp still tak leh tido

Tidur merupakan aktiviti paling penting untuk merehatkan minda. Fungsi tidur ialah memberi peluang kepada badan untuk berehat, memudahkan proses membina semula tenaga, mengukuhkan daya intelek dan meningkatkan ketahanan sistem imunisasi. Tidur yang cukup menunjukkan seseorang akan berasa lebih bertenaga ketika bangun pagi. Tempoh masa tidur bagi seseorang bergantung kepada individu tersebut. Fisiologi tidur berubah apabila umur seseorang meningkat.

Namun begitu, sesetengah individu mungkin pernah mengalami kesukaran untuk tidur. Insomnia ialah satu keadaan di mana seseorang berasa sukar untuk tidur dengan nyenyak atau berasa seperti tidak cukup rehat walaupun telah tidur lama. Pesakit insomnia akan menjadi kurang aktif dan kurang bertenaga pada siang hari. Imsomnia boleh dikelaskan kepada insomnia sementara, jangka pendek atau kronik bergantung kepada berapa lama tidur itu terganggu.

Tanda-tanda dan gejala insomnia :

* Sukar untuk tidur
* Terjaga beberapa kali di waktu malam dan mempunyai masalah untuk tidur semula
* Bangun terlalu awal di waktu pagi
* Terasa letih atau mengantuk di waktu siang menyebabkan kerap tidur di siang hari

Faktor-faktor yang menyebabkan berlakunya insomnia :

* Tekanan (mungkin masalah kewangan atau masalah kerja)
* Pergaduhan suami isteri
* Penceraian
* Kehilangan orang yang dikasihi
* Berpindah ke tempat baru
* Kekurangan zat makanan
* Sakit
* Masa tidur yang tidak teratur


Testimoni 1
Tapi pengalaman yang pakai Premium Beautiful before  ni mengalami insomnia bila dah pakai alhamdulillah tidor makin lena dan tak penat lepas bangun tidur. postur badan pon dah makin tegak.

Testimoni 2
"Masalah saya ialah saya sering tak dapat tidur malam. Kalau tertidur pun apabila terjaga di tengah malam saya sukar untuk tidur semula. Alhamdullillah, semenjak memakai Premium Beautiful walaupun di siang hari, tidur saya nyenyak sampai pagi. Badan pun lebih bertenaga dan tidak letih lagi. Saya ingin mengesyorkan kepada mereka yang mempunyai masalah tidur malam..cepat dapatkan Premium Beautiful. Tidur yang lena adalah rezki juga.."

TAHUKAH ANDA!!!
FIR didalam Premium Beautiful memperbaiki dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf autonomi serta menstabilkan fungsi organ-organ dalam badan. Tindakbalas ini tanpa sedar yang membawa kepada keadaan 'selesa (more relax)' dan ia memulihkan kesukaran tidur lena.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...