Monday, April 25, 2011

~Meh Nak Citer~

Baru-baru ni DDM Syikin share la skit pasal dirinya, utk pengetahuan u olls DDM Syikin ni baru pas melahirkan anak ke-4. Beza anak ke-3 ngan 4 ni 6 tahun tau....dia bgtau la dia baru pakai 6 bulan corset Premium Beautiful tu then dia pregnant anak ke-4. Tak sangka gak dia ckp. Asal utk jaga kesihatan. Dia lahirkan anak secara operation. 

Untuk dijadikan citer after 3 weeks operate kak syikin ni pakai la waist nipper @ lebih dikenali dgn bengkung la. Mcm biasa la kena jumpa Doktor utk check bekas jahitan tu, tiba2 DR plak terkejut sebab kesan jahitan tu jadi satu garisan halus je. Siap DR tanya "mcmana u punya jahitan cepat jd mcmtu?" So Kak Syikin ni bgtau " la sy pakai corset Premium Beautiful". Dr tu pun ckp la..."oooo corset yang org sibuk cari skrg tu?"....Ha tgk sampai DR pun mmg akui yang PB tu mmg dicari ramai org. Bukan tu je Dr pun terkejut sbb rahim Kak Syikin pun cepat mengecut.

Selain tu jugak Kak Syikin bgtau before ni masa anak pertama dia menyusu badan tp. niple dia kerap luka. Tau je la sbb pakai bra biasa kan. Dia tutup niple kita tu so dia susukan anak dia tak lama la....Tapi after pakai PB ni selesa, niple tak lg luka dan sakit mcm dulu. So skrg still menyusukan anaknya sbb PB punya bra berbentuk piramid so dia protect niple kita. 

Kak Syikin ni jugak pernah operate tulang belakang before ni so dia bgtau la kalau waktu sejuk Tuhan je yg tau ngilunya rasa kesan operate kt blakang tu but after pakai PB dh takde rasa sejuk @ sakit lagi.

Kak Syikin ni masa pregnant berat dia 80kg then skrg lepas bersalin pakai PB + minum Lacto-lite skrg 64kg......tapi jgn risau lacto-lite ni takde effect kalau menyusu malah boleh menambahkan lg susu ade la. Tu diakui oleh Kak Syikin sendiri....So u olls tak jelous je tgk Kak Syikin ni..... 

+
 
Satu lagi Kak Syikin kongsi citer mengenai member dia yang mengalami masalah buasir yg begitu serius. Mmg langsung tak leh makan pedas, makan je mesti keluar. Pastu Kak Syikin pun suruh dia pakai girdle tu, betapa confident ngan produk tu Kak Syikin siap ckp " ko pakai la dulu kalau tak kecut jugak ko pulangkan balik". Nk dijadikan citer betapa hebat produk ni buasir member dia tu kecut. Bukan main gembira lg dia then serta merta terus bayor cash kat Kak Syikin. Ha tgk betapa hebatnya PB ni.

U olls tau tak saper2 yg ade buasir ni once kalau dh operate terpaksa terbaring je la dan takleh bangun, nak membuang pun susah. Bayangkan.....tu pun Kak Syikin cerita berdasarkan pengalaman sedara dia tau. Bukan rekaan atau main2. Ni betul2 punya citer.

So sama2 la kita jaga kesihatan kita....
MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI!!!

UNTUK TEMPAHAN LEH CONTACT 
AIDA 013-9500953 @
email aimal_13@yahoo.com
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...