Sunday, April 17, 2011

~Mcm x Percaya~


Wah pasni after gy Hong Kong ktorg akan ke Venice plak....aduiii dh berangan naik gondola, mmmm korang tak teringin ke?

Kalau nak gy sendiri mmg tak merasa la especially gy oversea la aida join bisnes ni so bleh la merasa melancong oversea.

Semua ni tak mustahil tau after u olls join. Aida pun mcm tak percaya padahal masa aida join hanya tinggal sebulan je lagi untuk qualified ke HONG KONG.
But u olls kena ikut ckp leader, ape leader suruh buat follow je. Bisnes ni follow the leader confirm akan berjaya. Kt wt bisnes ni pun bukan sorang2 tapi berkumpulan sekali ngan leader.

Dengar berkumpulan mesti u olls ckp ala mesti MLM kan? Tapi ni bisnes francais tau bukan once u olls dh jd leader takyah usaha just dpt income dr usaha org lain @pn org bawah u.....no!!! 

Bisnes ni saper  usaha dia yang dapat, sape tak usaha tak dpt la. Aida before join pun mmg......mmm ye ke?leh ke berjaya?

Tapi percaya tak percaya, alhamdulillah baru je 2 bulan aida dh boleh simpan RM10K.....
Kalau selama ni aida kerja dari tahun 2007 hingga 2011 tak dpt lg kumpul, u olls bayangkan betapa sukar nak kumpul.

Ade je nak beli so harap kat duit gaji mmg tak cukup la. Mmg la bersyukur dengan apa yang kita ader tapi kalau kita leh tambah income utk bantu org lain especially family kita lagi la berbaloi2 kan.

Di samping tu leh kumpul duit utk kawen skali kan sebab aida tgk sesetengah org nak kawen buat loan lagi.....aduiii takkan sampai mcmtu kot. Better la wt loan utk wt bisnes lagi la berbaloi2 hasilnya. Kalau u olls wt loan utk kawen nanti nk kena bayor bulan2 lg.....asyik kuar je duit bila nak masuknya.

Pernah tak u olls pikir semua ni. Mesti takkan. Ramai wt loan utk beli ni beli tu tapi tak pernah terpikir mcmna nak tambah duit.

Aida just share ngan u olls supaya buka minda then renung2kan ape yang aida bgtau.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...