Wednesday, April 27, 2011

~Ce Pikir~

Letih betul la keje ni dh la berlambak2 tapi gaji mcmtu gak.....penat-penat. Sampai sakit kpala dibuatnya. Tension tul la. Nape nak harapkan aku sorang je wt keje ni? mcm takde org lain plak. Semua nak aku yang buat. Huhuhuhu.....masuk keje tgk keje sakit kpala. Apa la nak jadi ni.
 
Tapi nasib baik la aku ade wt bisnes ni leh la hilang tension skit. Bisnes ni ikut masa kita. Kita sendiri yang tentukan. So sape yang dh kawen jgn la plak risau, ramai yang taknak join cause ckp nanti takde masa utk family. Sape ckp? mmg la permulaan tu busy skit tapi still ade masa. Mcm keje mkn gaji gak mana leh kita bawak anak gy keje? Tul tak? So jgn kaitkan takde masa ngan family la, anak terabai la. Mana ade....Kalau u olls tgk org2 yang berjaya ni still ade masa  ngan family. Leh bawak gy bercuti, bagi pendidikan yang bagus kat diorg. Diorg pun hidup selesa. Diorg tgk mama diorg kerja keras utk diorg lg la diorg hargai. Diorg akan lg matang, pandai berdikari dan buat mama diorg mcm idola diorg. U olls taknak ke anak sendiri jadikan anda idola diorg? Daripada jadikan org lain idola anak2 kita better kita sendiri. Bak kata pepatah sayang anak ditinggal-tinggalkan.Kalau nak jadi hebat mesti masa bersama keluarga kurang tak kisah dalam bidang ape pun. Ia bergantung pada niat kita....niat nak bantu kewangan keluarga. 
 
Cuba tanya mana ade lelaki yang tak suka wife dia pandai cari duit? Dh la pandai cari duit pastu badan plak lawa. So u olls tak perlu takut suami kena ambil org la sbb badan tak lawa. Tu semua bergantung pada u olls. Once bila u olls dh berjaya ngan suami2 skali join.....Ni mmg pengalaman CDM2 aida. Majoriti wife yang join dulu but after tengok income wife lagi banyak mau husband tak terbakor. Tapi u olls yang lelaki plak jgn pikir u olls tak leh join tau? sebenarnya lelaki lg menjadi2 daripada pompuan walaupun tu pompuan yang pakai. Tapi tul la ckp terutama suri rumah daripada u olls duduk je kat rumah why not u buat bisnes yang boleh bantu u olls punya kewangan family kan?
 
 
Bayangkan CDM Salha ngan CDM Hanis yang dulu housewife skrg dh boleh nak jana income hingga 6 angka. U olls taknak ke? Cuba pikir2 siapa lagi nak bantu kita kalau bukan diri kita sendiri. Mcm aida & saper2 yang belum kawin plak jgn target nak cari lelaki kaya je untuk kaya. Better kita cari duit sendiri lagi berbaloi2 buat ape nak harapkan harta org lain, better kita sendiri yang cari harta kita. Bukan kita je senang, family kita pun kita leh bantu. Tapi yang dh kawin plak jgn la menyesal plak kalau kawin tapi husband biasa2 je. U olls pun sama cari harta utk family u olls ye la masa kawen dulu ingatkan kawen leh senang skit ek sbb dua2 dh keje. Tapi u olls kena ingat zaman sekarang mmg dahsyat....apa2 kita buat mesti kena keluarkan duit. So pikir2kan lah. Maybe before ni tak pernah plak terpikir ni semua kan. SO skrg pikir la...bak kata nabil "Lu pikir la sendiri".


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...