Monday, March 21, 2011

~Pelik tapi benar~

Cuba bayangkan hidup kita sekarang ni dikelilingi pelbagai jenis hutang.....
Tapi tahukah kita bahawa mana ade hidup kat dunia ni takde hutang tul tak?
Cuma kita yang menentukan bagaimana cara untuk kita lunaskan hutang2 kita tu....

Hutang oh hutang...
mcm2 jenis hutang...
1. Hutang beli kereta
2. Hutang beli rumah
3. Hutang Kad Kredit
4. Hutang PTPTN
5. Hutang2 lain

so mcmana kita nak langsaikan hutang ni???
sampai bila???
takkan anak plak nak sambung bayar hutang?

sekarang plak tak lama lg nak raya...
puasa dh tentu duit mengalir mcm air,
so kita dh ader simpanan ke dr sekarang utk persediaan semua tu....
hanya u olls sendiri yang tahu kan.

Takkan nak wt pinjaman semata2 nak raya kot!!!
takkan nak wt pinjaman settle hutang2 semua tu but still ader hutang lg...

Cuba renung2kan....
kita ni kalau wt pinjaman untuk beli kereta, rumah, kita tak kisah kan...
tp pernahkah kita fikir mcmana aku nak selesaikan semua ni?

Tahukah u olls semua kebanyakan kaum Cina membuat pinjaman bukan untuk beli kereta, rumah dan benda2 lain...
tapi mereka wt pinjaman untuk modal mereka memulakan perniagaan.

Pernahkah kita terfikir semua ni???

so tiada sesiapa yang dapat ubah hidup kita ni melainkan diri kita sendiri....

Contoh terdekat my top leader CDM Hanis...
dh kuar dlm paper Berita Harian 17 Mac 2011

U olls tak teringin ke nak jana pendapatan mcm 
CDM Hanis.....6 angka tu!!!

Cuba pikir2kan.....


so saper2 yang berminat leh 
contact aida
013-9500953
email
aimal_13@yahoo.com




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...