Monday, February 14, 2011

~Kanser Payudara~

Just nak share ngan u all semua ttg Kanser Payudara

Apakah u all tahu mengenai kanser payudara?
  • Ia adalah kanser yang kerap dikesan dikalangan wanita.
  • Ia adalah faktor utama kematian akibat kanser dikalangan wanita.
  • Ia adalah penyebab utama kematian awal.
  • 9% dari keseluruhan kanser di dunia.
  • 6 - 8% keseluruhan kematian kanser.

Untuk makluman u all kanser payudara ni kerap berlaku di Malaysia

Di Malaysia, dianggarkan 27 wanita dari setiap 100,000 penduduk mengalami kanser payudara berbanding 18 wanita dari setiap 100,000 penduduk mengalami kanser pangkal rahim (penyebab kedua kanser yang sering berlaku dikalangan wanita).
Dalam setahun dianggarkan seramai 2,700 - 3,000 kes baru didiagnosakan sebagai kanser payudara.

Ade satu kes ni wife dia secara kebetulan pakai Premium Beautiful (PB) Corset, then after pakai tu isteri jadi sakit-sakit. Mengamuk la husband dia sebab wife dia tiba-tiba sakit. Bila gy hospital check rupa-rupanya wife dia ader kanser payudara......

so u all bayangkan andai kata wife dia tak pakai PB ni maybe sampai sekarang dia still tak tau yg wife dia ade kanser. Sbb PB ni jugak dapat detect kanser di peringkat awal...

Kita sebagai wanita amat penting menjaga kesihatan. Lebih baik mencegah daripada merawat. Sbb bila dh kehilangan payudara kita, bukan kt boleh dapat balik. Ia tak boleh dibeli kat mana2.

So marilah kita sama2 mencegah penyakit kanser ni daripada menyerang wanita di Malaysia dengan memakai PB......jangan tunggu2.

Nak tau lebih lanjut pasal PB call me 013-9500953.

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...