Wednesday, July 23, 2014

Shopping Raya 2014 di Butik Minaz

Perkara yang selalu wanita buat bila menjelang raya adalah bershopping, sama juga la ngan aida. Baju memang dah banyak tapi bukan untuk raya, hahaha boleh gitu. Actually kain dah lama hantar kat toiler untuk pakai pergi keje tapi bulan puasa baru siap. So tu tak dikira baju raya la kan. Mula-mula ok la pakai raya tapi bila tengok balik nampak memang untuk keje sebab simple sangat. So setengahnya dah pakai masa bulan puasa ni. Over kan.....hahahaha alasan semua tu. 

Tapi korang sendiri tau la kan sekarang ni banyak sangat fesyen yang cantik-cantik mau tak teruja nak pakai. Aida rasa korang sendiri kalau tengok pun mesti gilers ok. Sama la jugak apa yang berlaku pada aida. Baru-baru ni seperti biasa bila selesai semua urusan bisnes terpikir nak cari baju raya. Before tu member dah bercerita pasal baju kat Butik Minaz, tapi memang tak pernah pergi pun. Rupa-rupanya butik tu selalu aida lalu kot bila pergi ke Bangi.

Ya Allah macamna boleh tak perasan. So pergi la aida ke Butik Minaz tu, before tu dah tengok IG jugak. Ok why baru sekarang tau pasal butik ni. Hahaha ketinggalan la aida ni...
Dress ngan baju raya not bad cantik & warna yang ada pun memang menarik perhatian. 

Tapi yang geram sangat tiap kali pakai je elok terletak kat badan. Ya Allah apakah ini???
Kalau dulu jenuh kot pakai je gelebeh sana, gelebeh sini, nampak sekeping je. Ni memang sah penangan Premium Beautiful sama. Sebab tu pakai apa pun semua cantik di badan. So apa lagi semua yang ade aida cuba. Giler tak aida.....sampai rasa penatnya nak try semua baju.

Tapi kalau tak cuba tak puas hati, tu la perempuan. Tapi lagi geram bila pakai je cantik, pakai je cantik. Stress ok!!! Hahaha, kebetulan masa kitaorang pergi plak fitting room full so cari port baik punya belakang kat area stor. Hahaha gigih tu nak cuba punya pasal. So berkampung la kat belakang tu sambil cuba sambil tengok cermin.

Perempuan oh perempuan!!!
Sememangnya macamni kejadiannya....
Nasib la adik-adik kat butik tu rajin melayan sampai pukul 7 kot kat sana. hahaha...

 Contoh baju ngan skirt ala-ala tutu ni, tengok macam biasa tapi bila pakai mak aiii cantik jugak.

Ni pun cantik, tengok dalam gambar biasa je tapi kat luar dengan detailing manik kat lengan. Macam baju nak tunang pun ade.

Design baju macamni pun nampak cantik kan, tapi serius cakap korang memang kena try. Tak boleh ambik je saiz tanpa cuba dulu. Sebab ramai yang cakap selama ni pakai M tapi bila try tak muat so kena ambik L.

Ya Allah dah meroyan duk kat Butik Minaz ni tak tau mana nak pilih. Memang banyak yang dicuba.

Ni antara koleksi yang ada kat Butik Minaz.
Better korang sendiri tengok & cuba pada badan sendiri ye.

Dress Prada Elsa - Champagne

Sequin Marissa - Black

 Kurung Prada Selina - Tiffany Blue

 Kurung Prada Bella - Dusty Pink & Champagne Prada

 Kurung Prada Aleesha - Butter Yellow

 Kurung Lacey Najlaa 2.0 - Soft Yellow

 Dress Lacey Ayra 2.0 - Emerald Green

 Kurung Lacey Natasha - Champagne

 Suggestion aida kalau nak beli better try dulu jangan sebarang beli, apa yang kita try yang tu kita beli cause ada kes try saiz sama bila dapat try lagi cutting dah lain.





Monday, July 21, 2014

Testimoni Biovelocity Sleep Mate

Bagaimana perasaan mereka setelah memakai Biovelocity Sleep Mate. Kita hanya berusaha tapi Allah menentukan segalanya!!!












Untuk demo dan maklumat lanjut boleh hubungi
Aida 013-9500953



Friday, July 18, 2014

Nasib Pesawat MH17

Seramai 298 penumpang dan 15 krew pesawat MH17 terlibat di dalam nahas kapal terbang tersebut. 
 Pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 yang terputus hubungan pada kira-kira 1415 (GMT)  dari waypoint Tamak, sekitar 50km dari sempadan Ukraine dan Rusia telah disahkan terhempas menurut laporan AFP.

AFP turut melaporkan beberapa mayat telah ditemui di sekitar lokasi pesawat terhempas dan serpihan dikatakan bersepah sejauh beberapa kilometer.


Ekor pesawat malang itu dijumpai di sebuah ladang jagung berhampiran manakala pasukan mencari dan menyelamat kelihatan di lokasi.


Pesawat Boeing 777 itu berlepas dari Amsterdam pada 12.15 tengahari (waktu tempatan) dan sepatutnya tiba di Kuala Lumpur pada pukul 6.10 pagi Jumaat.


Terdahulu, pesawat Malaysia Airlines MH17 dikatakan terhempas di Ukraine, lapor Reuter.


Thursday, July 17, 2014

Austria Travel Guide





I would like to show you the top 10 attractions of Vienna, Austria.

Number 10: Hofburg. Vienna is a city of grand palaces. Among the most lavish is Hofburg. The Habsburg's empire was ruled from here for seven centuries.

Number 9: Hundertwasserhaus - designed to show unpredictability, a unique residential building with crooked floors, varied colors curved walls, and a forest on the roof.

Number 8: Vienna Opera House. Few opera houses are as spectacular as this one. In this world class venue, be sure to catch a concert performance.

Number 7: Secession Building. This striking building was constructed in the late 19th century. Today it houses contemporary artworks that changes periodically.

Number 6: Food. Indulge in local Austrian food. Chocolate cake here is world famous. Another popular option is the apple pie.

Number 5: Vienna City Hall. This splendid gothic style structure houses the local city government. More than 2,000 fortunate people work in the City Hall.

Number 4: Museum of Art History. One of the greatest museum buildings in the world, this 19th century landmark displays the art collection from the Habsburg Empire.

Number 3: Belvedere. Like other grand palaces of Vienna, this is a magnificent palace complex. Set against beautiful landscaping, its inside has great artwork.

Number 2: St. Stephen's Cathedral, one of the most important icons of Vienna. This cathedral has been a witness to many important events in Austria's history.

Number 1: Schönbrunn, a UNESCO world heritage site. This imposing palace complex should be a must see for every visitor coming to the wonderful city of Vienna.



Thursday, July 10, 2014

Pray For Gaza




Aida rasa bukan aida je yang tersentuh bila tengok gambar-gambar yang diupload kat Facebook.

PRAY FOR GAZA.
Kebanyakan anak-anak kecil dan baby yang dipaparkan. Subhanallah memang tak sanggup nak tengok, mereka belum paham apa erti kehidupan pun lagi tapi kena melalui semua tu. So kita perlu bersyukur sangat dengan kehidupan kita yang aman & bebas dari keganasan tu semua.



Maybe kita tidak boleh nak bantu pegang senapang nak berperang tapi kita hanya boleh membantu dengan berdoa dan menderma untuk mereka. Tiada yang diminta oleh mereka kecuali keamanan. Tambah plak sekarang Bulan Ramadhan.

Sekarang nak derma pun dah mudah hanya dihujung jari sahaja. Caranya mudah just taip :
PALESTIN 1 untuk dermakan RM1
PALESTIN 3 untuk dermakan RM3
PALESTIN 5 untuk dermakan RM5
&
PALESTIN 10 untuk dermakan RM10

kemudian hantar ke 39111


Semoga dengan derma yang kita berikan dapat meringankan beban mereka. Insyaallah....

Dalam masa yang sama kita memanjatkan doa kepada Allah semoga mereka diberikan keamanan dan selamat dari semua dugaan tersebut.

PRAY FOR GAZA!!!

PEACE NO WAR!!!


 Love,
Aida Rashid

Tuesday, July 8, 2014

Puding Karamel

Bulan puasa biasa kat bazar penuh dengan pelbagai juadah berbuka puasa. Kalau tengok tu semua nak beli, normal saat perut tengah lapar. Tapi hari tu aida teringin nak makan puding karamel. Kalau orang pregnant. Cari punya cari adalah satu tempat ni jual puding karamel. Nampak menarik tapi makan lum tentu lagi macamana sedap. Bulan puasa tawakal je la.

Tiba je berbuka puasa, mak aii rasa leh tahan tapi keras. Adush frust jap, esoknya cari lagi tapi still tak jumpa. Last sekali guna Mr. Google la search Puding Karamel.
So jumpa la blog sorang akak ni Azie Kitchen. Yang bestnya resipi akak ni takde pakai gram so memudahkan aida yang takde penimbang nak buat. So aida share la apa resipi daripada kak Azie ni.


Bahan bahan:
 
8 biji telur - boleh guna 6-8 biji telur
1 tin susu pekat manis - boleh guna 3/4 tin jika tak suka manis
1 tin susu cair
1 tin air
Sedikit vanilla extract
8-10 sudu besar gula pasir - untuk gula hangus
Cara cara:
Goreng gula sehingga menjadi cair dengan api perlahan. Setelah cair, sudukan gula hangus dengan cepat ke dalam mangkuk pyrex kecil. Ketepikan.

Pukul telur sehingga hancur dan masukkan semua bahan bahan lain dan dikacau sebati. 

Sendukkan adunan ke dalam mangkuk yang telah dibubuh gula hangus tadi. Kukus selama 10-15 minit. Angkat dan sejukkan sebelum dimasukkan ke dalam peti ais. 

Sedap dihidangkan sejuk sejuk. Boleh terus dihidangkan di dalam mangkuk pyrex sama atau dituangkan ke dalam piring kecil. Jika suka, boleh dihidangkan dengan ditabur fruit coktail di atasnya.
 
Ok so selamat mencuba. Mana tau ada yang nak try buat petang ni untuk juadah berbuka.
 
 

Sunday, June 8, 2014

Koleksi Jovian Mandagie di Zalora

Korang dah tengok belum koleksi terbaru daripada Jovian Mandagie kat ZALORA.

Mak aiii jatuh cinta plak rasa semua nak, pandai betul la JM ni design kan. Tengok yang ni cantik pastu tengok yang lain pun cantik sampai tak tau mana satu nak.

Jom kita tengok antara koleksi yang ada di ZALORA.












































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...