Wednesday, December 10, 2014

Premium Beautiful untuk Ibu Berpantang

Ramai kebanyakan wanita yang akan bersalin mula mencari produk yang sesuai untuk digunakan semasa berpantang. Kebanyakan mereka akan search encik google ataupun bertanyakan pendapat pada kenalan yang pernah hamil. Walaupun aida tak pernah mengalami situasi begini namun aida mempunyai ramai kenalan yang menghadapi masalah tiap kali nak berpantang terutama bila nak berpantang sendiri.

Seperti yang kita semua tahu kebanyakan wanita yang berpantang akan mengenakan bengkung kerana untuk mendapatkan balik bentuk badan asal. Tapi kebanyakan wanita apabila masuk kelahiran anak yang ketiga rata-rata menyatakan bahawa sukar untuk mendapatkan kembali bentuk badan walaupun menggunakan cara yang sama seperti berpantang anak sebelumnya. 


Tapi betul memang susah nak dapat bentuk badan asal kerana mungkin faktor umur & perubahan hormon dalam badan. Tapi kalau kita pikir pun pakai bengkung hanya dalam pantang, pastu biar je badan berlemak. Pastu nak bentuk badan cantik balik memang susah la kan. 

Berpantang cara tradisional @ moden masing-masing ade kelebihan tersendiri. Begitu juga dengan bengkung, masing-masing ada kelebihan. Ramai yang bagitau bengkung tradisional leceh tapi ramai jugak yang menyukainya right? Bengkung tradisional sangat sesuai bila berpantang dengan family means ada yang akan bantu untuk lilitkan bengkung. Kebanyakan yang bagitau leceh tu maybe sebab berpantang sendiri.

Kat sini aida hanya nak bagi share kenapa Premium Beautiful sesuai untuk  ibu berpantang  based on my friends yang dah bersalin.

Kenapa Premium Beautiful???

# membantu mengeluarkan angin dalam badan.
# mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa proses bersalin
# menarik dan merapatkan semula tulang pinggul mengembang semasa proses bersalin
# menyegarkan badan yang lesu & letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
# mengeluarkan darah nifas yang beku & berketul-ketul dengan lancar
# mengeluarkan segala sisa kotoran & air bisa dari rahim (menggantikan proses bertangas)
# menyokong rahim daripada jatuh
# menyihatkan rahim & memberikan persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen & progestron)
# menghilangkan strechmark akibat mengandung & menggaru perut semasa mengandung
# menghangatkan dalam badan & tidak perlu menggunakan bahan-bahan seperti param & pilis
# melancarkan proses pembuangan air besar (mengurangkan masalah sembelit)
# meningkatkan & melancarkan kuantiti pengeluaran susu badan
# merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar rahim
# menaikkan metabolisma badan & membantu mengurangkan berat badan dengan cepat.
# membentuk semula pinggul, payudara & postur badan yang menarik.


Biasanya yang nak pakai waktu pantang memang dari awal kehamilan dah standby Premium Beautiful but don't worry jika anda tergolong dalam golongan yang kurang berkemampuan.

Bagi yang sedang hamil anda mesti tau bila tarikh due anda kan? so backward kan tarikh tersebut so anda boleh mula simpan duit (buat tabungan) untuk dapatkan set Premium Beautiful but if Premium Beautiful tengah ada rebat masa anda pregnant please securekan dulu your set Premium Beautiful.

Waktu sesuai nak ukur?
Waktu yang paling sesuai untuk ukur adalah semasa kandungan anda berumur 6-7 bulan @ 7 hari selepas bersalin.

Waktu sesuai nak pakai?
Normal birth - seawal 7 hari, tapi ada yang 3 hari dah pakai. Depends keadaan luka
Ceasarean - Selepas 2 minggu

Kenapa Premium Beautiful paling sesuai untuk wanita selepas bersalin?
> waktu paling cepat untuk turunkan 'baby fat' ialah 30 hari selepas bersalin
> kecutkan & tetapkan kedudukan rahim (tidak menekan peranakan)
>  FIR berfungsi sebagai efek bertangas
> mengelakkan bengkak susu
> memendekkan waktu nifas & keluarkan air bisa

Premium Beautiful VS Bengkung Tradisional
- Lebih mudah, kesan lebih kurang sama
- Boleh digunakan seiring, ikut kesesuaian
- PB lebih mudah untuk yang berpantang sendiri
- PB sebagai complement yang boleh digunakan walaupun selepas habis pantang
- membantu baby yang ada masalah jaundice
- paling penting PB value for money (waktu anak dara, dalam pantang & selepas pantang still boleh pakai. Paling best sampai bila-bila boleh pakai)

Antara testimoni yang memakai Premium Beautiful sewaktu berpantang.










For free fitting & consultation

PM/whatsapp Aida 

013-9500953















Tuesday, December 9, 2014

Waist Training Zumba

Baru-baru ni bertempat di Top Leaders Circle Centre telah diadakan Zumba di mana kebanyakan peserta adalah daripada TLCians sendiri. Hahaha memang diluar jangkaan betul sambutan. Maklumla masing-masing bukan pernah berzumba, sekali dah zumba gian plak.

Lagi best kali ni kami berzumba sambil memakai waist nipper, tu juga adalah salah satu untuk waist training. Kalau kat oversea memang dah glamor pasal waist training cuma kat Malaysia masih belum mendapat sambutan hangat lagi.

Rupanya best berzumba dengan waist nipper ni, disamping membentuk pinggang after zumba takde sakit-sakit badan. Biasanya kalau aida lama tak bersenam atau melakukakan aktiviti-aktiviti bersukan ni esoknya confirm sakit satu badan. But kali ni sangat berbeza semua takde masalah sakit badan.
 

Yang belum mengenali Zumba jom kita baca sikit info tentang zumba.
 
Apa dia Zumba?
Zumba merupakan kombinasi elemen tarian dan aerobik yang mulanya diasaskan oleh seorang choreography pada tahun 1990-an sebagai program kecergasan di Colombia dan dari itu, Zumba telah menjadi popular. 

Dance workout
 Tarian kecergasan Zumba ini memberi kelebihan kepada kecergasan dan kesihatan anda juga disamping mengikut rentak gabungan salsa, mambo, hiphop, latin dan sebagainya. 

Bakar kalori
Jangan tak percaya, satu sesi Zumba boleh membuatkan anda membakar 500 – 1000 kalori pada satu satu masa(45-60min). Sangat baik jika diamalkan oleh orang yang banyak lemak diluar sana.  

HIIT?
Zumba sesuai diamalkan untuk ‘interval training’ bagi membakar lebih kalori dan meningkatkan endurance (ketahanan fizikal)    

Mood down? 
Jgn risau, anda boleh berhibur, dan bersosial bersama rakan rakan lain dengan cara yang lebih ‘enjoy’ dan santai. 

Seronok tak? 
Zumba adalah salah satu cara yang menyeronokkan untuk exercise, mungkin bagi sesetengah orang, ia lebih seronok daripada usual workouts. Taklah anda setiap masa buat workouts yang sama dan membosankan itu.   

Seksi! 
Pergerakan dance Zumba workout itu memang seksi dan membuat wanita-wanita berasa cantik dan menarik. Goyang gitu.  

Senaman kardio
 Tambahan lagi, intensity tinggi dan rendah yang diselang-selikan dalam senaman Zumba ini seolah olah memberi anda latihan kecergasan yang lengkap, juga satu latihan cardiovascular yang baik.
 
Kuatkan abs dan pinggang! 
Menari ala-ala latin ini memang sering melibatkan pergerakan “gelek-gelek” pinggang yang secara tak langsung kuatkan bahagian core (abs, oblique anda.

 Lagi excited la geng-geng TLCians nak berzumba pasni.
Jom layan gambar-gambar TLCians sepanjang kelas pertama Zumba.




Posing dah macam ala-ala model gitu!!! Wowwww terbaik la TLCians...
 
 Ala-ala power rangers!!!

 Follow Kim K untuk dapatkan bentuk pinggang yang menarik!!! Ouuuch....

 
 So yang berminat boleh hubungi aida 013-9500953 untuk book tempat ye.
 

Monday, November 3, 2014

Premium Beautiful bongkar Kanser???

Kepada pengidap breast cancer atau anda sendiri tak tau anda ada cancer ke tak?

Tahukah anda? Premium Beautiful boleh membongkar penyakit ini... Anda boleh rasakan keajaiban.

Tanda 1 - Putih susu keluar berkerak-kerak di hujung cup bra PB anda... putih-putih, kerak-kerak

Tanda 2 - Carah boleh keluar melalui niple anda juga...

Tanda 3 - Kesan denyutan mungkin timbul

Maafkan saya jika saya salah tafsir atau mengganggu mana-mana pihak. Kami tidak boleh guaranteed apa-apa atas perubahan anda. Anda hendaklah membuat pemeriksaan doktor lebih lanjut. Memang Premium Beautiful ini digelar "BAJU anti-cancer" tetapi bergantung juga pada seriusnya tahap anda ye... Berita baiknya saya boleh kongsikan di sini, kisah benar client-client Premium Beautiful. Apa pengalaman mereka setakat ini.... cuba check dengan kes-kes anda ini.

*tahap/stage ada kes di mana mereka kurang dan rehat dahulu pergi chemo yang menyiksakan itu :(---> cuba check sekali stage mana anda sekarang. Selalunya doktor akan check darah sebelum menjalankan chemo seterusnya. Anda seharusnya gembira jika doktor nyatakan ------> "Kita tangguh dulu chemo atas you, sebab ada perkembangan pada tahap kesihatan anda!!!

*Kesegaran tubuh sebelum lesu/tak bermaya/kurang semangat hidup -------> cuba observe kesegaran badan dan kelainan tubuh anda. Selalunya mood, tahap kesihatan pemakai Premium Beautiful memang semakin improve.

*selalunya sesiapa yang dah ada benjolan lump doktor telah confirmkan cancer active, lump ini bila ditekan memang ada sakit ----> CLIENT saya! selepas memakai PB, ia semakin berkurang sakit. MASYAALLAH!

*saiz lump/benjolan dalam breast ----> cuba rasakan saiznya, selalunya boleh mengecil walaupun tak banyak beza tapi tentu anda akan rasai kelainannya.
Client saya juga!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Maaf tulisan saya berdasarkan pengalaman sebenar saya berhadapan dengan client-client Premium Beautiful yang mempunyai 1001 pengaduan/perkongsian/testimoni/kerenah dan asam garam mereka sebagai pengguna sebenar yang bukan sahaja testdrive PB ini tapi pakai hari-hari. Tulisan di atas adalah spontan dan original dari saya. Jika ada cadangan/persoalan/tambahan lagi, malahan pembetulan apa-apa kesalahan di atas boleh hubungi saya segera.

Kepada pembaca-pembaca yang terkejut dengan kenyataan di atas, anda buatlah kajian sendiri ---> KEAJAIBAN FIR. Sila taip "FIR" di google/yahoo search ---> anda akan dapat fakta-fakta yang lebih menarik dan ada study/pengujian teknikal/kedoktoran even guna FIR/pusat pencegahan cancer dunia malahan pusat-pusat kecantikan kulit/pusat pelangsingan dan lain-lain.

Kepada yang belum memakai Premium Beautiful amat digalakkan mula sekarang untuk kesan pencegahan. Mencegah lebih baik dari mengubati. Ikut kajian kami 8/10 orang yang memakai PB secara konsistan mereka bebas sel aktif cancer tau. Kami pemakai-pemakai tegar PB memang every year pergi check memang alhamdulillah bebas. Alhamdulillah!!!

Last sekali nak belanja satu gambar memogram client saya di Ipoh, sebelum pakai PB ada sel cancer yang aktif ---> selepas konsistan pakai PB sebulan, buat memogram sekali lagi! LENYAP terus sel cancer tersebut! MASYAALLAH!!! Alhamdulillah.


( Credit tu Kak Emma Raja Beautiful )

So yang berminat nak tahu lebih lanjut tentang Premium Beautiful.

Free Fitting & Consultation.

Kita boleh coffee-coffee sambil anda sendiri merasai macamana bestnya fabrik Premium Beautiful. 

Peluang terbuka untuk semua. Jangan risau kalau nak try tak perlu bayar pun. Just sarung je....

Sharing is caring,
Love,
Aida Rashid
Premium Beautiful Expert
013-9500953



 

Friday, October 31, 2014

Tsunami Premium Beautiful

Masing-masing kecoh semalam betul ke tsunami nak melanda Malaysia. Mana dapat berita? Pukul berapa? Kat mana? Semua berlegar di benak fikiran masing-masing.

What Tsunami Premium Beautiful???

Wow betapa hebatnya Premium Beautiful permintaannya hingga menyebabkan Tsunami satu Malaysia okey!!!

Why menyebabkan ia tsunami???
As usual disebabkan kehebatan Premium Beautiful itu sendiri di mana 70% untuk kesihatan & 30% untuk kecantikan.

Nak badan cantik
Nak sihat
Nak kawen
Nak anak
Senggugut
Malas bersenam
Susah nak kawal nafsu makan
Slip Disc/Sakit Pinggang
Peranakan jatuh
Breast kendur
Cyst/Fibroid 
Lump/Breast Cancer

Majoriti mencari-cari Premium Beautiful disebabkan masalah-masalah kat atas ni.
 
Di samping itu, bulan Oktober adalah bulan terakhir promo that's why lagi tsunami la Premium Beautiful jadinya.

Tsunami tak tsunami
Restock je licin...
Restock je licin...

Hari-hari kerjanya ftting....fitting...fitting
sampai yang PM / whatsapp tak sempat reply.
Nampak tak betapa ramainya sedang mencari Premium Beautiful.

Kalau nak ikutkan Premium Beautiful dah berbelas tahun kat pasaran tapi demand sentiasa tinggi & tidak pernah putus-putus. Memang layak la Premium Beautiful mendapat pengiktirafan SUPERBRAND.

Tapi why Top Leaders Circle yang dilanda tsunami???


Antara penyebab TLCians tak menang tangan sebab kami semua adalah Premium Beautiful yang bertauliah. Hanya PB Expert sahaja yang betul-betul mengenali badan anda. Ops.... means before anda mendapatkan set Premium Beautiful kami akan mengambil ukuran detail tentang bentuk badan anda. Premium Beautiful takde saiz S, M, L @ XL......
semua bergantung kepada ukuran badan masing-masing. That's why Premium Beautiful hanya khas untuk badan anda sahaja, tidak boleh berkongsi.
Ramai yang nak tau harga Premium Beautiful ni, tapi harga depends your ukuran badan. Jumpa then fitting dulu baru kita dapat tahu harga, jangan takut untuk jumpa PB Expert cause kami memang memberi khidmat rundingan secara percuma termasuk sesi fitting.

------------------------------------------------------------------------
 











 Restock....restock....restock.....
sampai lebam gitu

--------------------------------------------------------------------------



Fitting....fitting....fitting
So tak sempat nak simpan dalam kereta pun, baru restock dah tersedia nama orang nak!!!
Phewww Premium Beautiful memang terbaik...

--------------------------------------------------------------------------

Now hasilnya semua client berpuas hati!!!!









Ting....



 

Peluang keemasan untuk semua!!!
Tak perlu segan untuk memiliki badan sihat, menarik & cantik.

Free Fitting & Consultation!!!!



Love,
Aida Rashid 
013-9500953

Friday, October 17, 2014

Private Hi Tea With Top Leaders Circle

Bertempat di Dear Azalea Cafe pada 20/9/2014 telah berlangsungnya majlis sambutan kepada qualifier Shanghai dan penerima Macbook Air.















































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...